Εγνατία Οδός: Βίντεο-ντοκουμέντο δευτερόλεπτα μετά την τραγωδία - Η ΕΛΑΣ θέλει άμεσα το αποθηκευμένο βίντεο των καμερών
Τι ακολούθησε του φρικτού τροχαίου
Θύματα του τροχαίου στην Εγνατία Οδό ήταν δύο Έλληνες της Ελβετίας, που είχαν έρθει για διακοπές του Πάσχα - Η ΕΛΑΣ εξετάζει το τι και πώς συνέβη

Τροχαίο στην Εγνατία Οδό: Η ΕΛΑΣ ψάχνει απαντήσεις από το υλικό των καμερών - Πιθανόν ακόμα και σήμερα να βρίσκεται στη διάθεση των Αρχών
Υπενθυμίζεται πως στο τροχαίο ενεπλάκησαν τρία οχήματα: δύο ΙΧ και ένα φορτηγό. Ένα αμάξι φαίνεται να ήταν σταματημένο στα διόδια, ένα δεύτερο πίσω του ακολουθούσε και ερχόταν ένα φορτηγό το οποίο έπεσε πάνω στο μεσαίο όχημα, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο οι δύο επιβαίνοντές του: ένα ζευγάρι Ελλήνων της Ελβετίας που είχαν έρθει στη χώρα για Πάσχα. Φωτιά έπιασε και το φορτηγό, με τον οδηγό του, όπως και τον οδηγό του πρώτου οχήματος, να καταφέρνουν να βγουν έγκαιρα, γλιτώνοντας τα χειρότερα.Το τι και πώς συνέβη βρίσκεται υπό έρευνα, με την ΕΛ.ΑΣ. να αναμένει απαντήσεις τόσο από τις κάμερες των διοδίων, που κάηκαν αλλά το υλικό υπάρχει στον κεντρικό σέρβερ και ελπίζουν ότι ακόμη και σήμερα θα το έχουν στα χέρια τους, αλλά και από τα καταγραφικά του e-pass, που θα δείξουν αν το πρώτο όχημα είχε κάνει τη διέλευσή του και η μπάρα είχε σηκωθεί, κάτι που, κατά πληροφορίες, φέρεται να υποστηρίζει ο οδηγός του.
Ο οδηγός του φορτηγού, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν είδε τίποτα, δεν είδε τα προπορευόμενα αυτοκίνητα και δεν πρόλαβε να αντιδράσει, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω τους.
Στο σημείο των διοδίων η ομίχλη ήταν πυκνή, όπως μαρτυρούν όλοι. Σημαντικές επίσης είναι οι μαρτυρίες των οδηγών που βρίσκονταν στο σημείο και είδαν μπροστά τους το αδιανόητο αυτό τροχαίο που είχε συνέπεια τον θάνατο δύο ατόμων και τον τραυματισμό πέντε.
Τροχαίο στην Εγνατία Οδό: Έλληνες της Ελβετίας οι δύο νεκροί - Έρχονταν για διακοπές στην Ελλάδα
Σημειώνεται πως τα δύο θύματα που άφησε πίσω το τραγικό δυστύχημα που έλαβε χώρα στην Εγνατία Οδό, είναι ένα ζευγάρι Ελλήνων που ζει μόνιμα στην Ελβετία και θέλησε να περάσει τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα στην πατρίδα του, την Κοζάνη. Όπως αναφέρει το kozanimedia, ο οδηγός του οχήματος, ηλικίας 73 ετών, είχε καταγωγή από την περιοχή των Καμβουνίων και η σύζυγός του, ηλικίας 68 ετών, από το Λιβαδερό. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα πρώτα δεδομένα για την ταυτότητα των θυμάτων προέκυψαν από την εταιρεία ενοικίασης του οχήματος που οδηγούσε ο 73χρονος.«Καθημερινά υπάρχει πρόβλημα με την ομίχλη στο σημείο»
«Καθημερινά υπάρχει πρόβλημα με την ομίχλη στο σημείο. Έχουμε και πρόσφατο ατύχημα πάλι με πέντε-έξι οχήματα, πάλι λόγω ομίχλης, και πριν από τρία χρόνια με 50 οχήματα», τόνισε ο πρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, Θωμάς Σαραφίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Morning Point» για το δυστύχημα στην Εγνατία Οδό, καταγγέλλοντας ότι δεν κάλεσε κανείς ασθενοφόρο και ότι στάλθηκε όχημα όταν αντιλήφθηκαν τι έγινε από τα ΜΜΕ. Ο Θωμάς Σαραφίδης, ερωτηθείς αρχικά για την κατάσταση των τραυματιών, δήλωσε: «Οι τραυματίες που αντιμετωπίσαμε είναι εκτός κινδύνου όλοι, δεν είχαν σοβαρά τραύματα. Μώλωπες και πλαστικά ήταν, είναι εκτός κινδύνου όλοι, εκτός φυσικά, δυστυχώς, από τους δύο απανθρακωμένους που έχασαν τη ζωή τους».
ΕΚΑΒ για το δυστύχημα στην Εγνατία Οδό: Από τα ΜΜΕ μάθαμε ότι έγινε ένα τροχαίο, κανένας αρμόδιος φορέας δεν κάλεσε το ΕΚΑΒ
«Εγώ ήμουν πρωινή βάρδια, από πληροφορίες από τα ΜΜΕ έμαθα ότι έγινε ένα τροχαίο και προσπαθήσαμε να ερευνήσουμε τι συμβαίνει, γιατί δεν είχαμε ενημέρωση από κανέναν επίσημο φορέα, ούτε από πολίτες περαστικούς. Κανένας από τους αρμόδιους φορείς δεν κάλεσε το ΕΚΑΒ, ούτε Πυροσβεστική, ούτε Αστυνομία, ούτε ''η Εγνατία Οδός'', που έχει την εποπτεία του δρόμου», διευκρίνισε ο πρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας. Και πρόσθεσε: «Εμείς το μάθαμε από τα Μέσα, γιατί με καλούσαν οι δημοσιογράφοι από τοπικά Μέσα και μου έλεγαν ότι είχαν πληροφορίες για τροχαίο. Δεν ξέραμε τι τροχαίο, προσπαθήσαμε να μάθουμε και μετά είδαμε κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Στείλαμε ένα ασθενοφόρο προληπτικά για να δούμε τι συμβαίνει και μετά, σε δεύτερο χρόνο, στείλαμε ασθενοφόρο για να παραλάβει τους απανθρακωμένους. Λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν μας ενημέρωσε κανένας. Η πρώτη κλήση που έγινε στο ΕΚΑΒ ήταν από το 112, σχεδόν μία ώρα μετά το ατύχημα». Η υπάλληλος στον γκισέ, έφυγε με ΙΧ για να πάει να την εξετάσουν, την παρέλαβε ο πατέρας της. Όταν φτάσαμε στο σημείο, μας ενημέρωσαν οι συνάδελφοι ότι υπήρχε και μια κοπέλα τραυματίας που δούλευε στον γκισέ, αλλά μάθαμε ότι την παρέλαβε ΙΧ και έφυγε», δήλωσε ο κ. Σαραφίδης.