Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία σχετικά με το τραγικό δυστύχημα, το οποίο σημειώθηκε στο λιμάνι της Πάτρας, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (24/4), καθώς μια 47χρονη επίκουρος ναυτικός επιβατηγού πλοίου έχασε τη ζωή της, όταν παρασύρθηκε θανάσιμα από φορτηγό κατά την εκφόρτωση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, συνελήφθησαν ο οδηγός του τράκτορα για ανθρωποκτονία εξ αμέλειας, ο καπετάνιος, ο ύπαρχος και ο υπεύθυνος για τον καταπέλτη του πλοίου, που κατηγορούνται για έκθεση σε κίνδυνο (άρθρο 306 του ποινικού κώδικα). Οι τέσσερις συλληφθέντες θα οδηγηθούν εντός της ημέρας στον εισαγγελέα.

Δυστύχημα στο λιμάνι της Πάτρας: Τέσσερις συλλήψεις - Πώς έγινε το κακό

Η 47χρονη γυναίκα βρισκόταν στον καταπέλτη του πλοίου, που είχε καταπλεύσει στο λιμάνι της Πάτρας προερχόμενο από τη Βενετία τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (25/4), την ώρα που γινόταν η εκφόρτωση των ασυνόδευτων φορτηγών. Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, τις οποίες εξετάζει το Λιμενικό, ο τράκτορας που είχε μπει στο πλοίο για να πάρει ασυνόδευτο φορτίο, έκανε όπισθεν και την παρέσυρε, με αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα να χάσει τη ζωή της.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας κήρυξε εικοσιτετράωρη απεργία στο λιμάνι της Πάτρας από τις 7 το απόγευμα σήμερα, ενώ στις 6.30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Για το δυστύχημα εξέδωσαν ανακοινώσεις η ΠΝΟ και η εταιρεία που πρακτορεύει το πλοίο. Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο της 47χρονης εξέφρασε και ο υπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Κικίλιας.