Νεκρό δελφίνι εντοπίστηκε σε ακτή του Ρεθύμνου, με εμφανή ίχνη τραυματισμού, καθώς βρέθηκε με την ουρά του να είναι κομμένη.

Ειδικότερα, ο χρήστης που ανέβασε το περιστατικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασε την ελπίδα πως πρόκειται για ατύχημα, ενδεχομένως από χτύπημα προπέλας, ενώ υπογράμμισε τη συμβολική σημασία που έχουν τα δελφίνια για την Κρήτη και το Ρέθυμνο ως πρεσβευτές της ελευθερίας, της φύσης και της αρμονίας.

Η φωτογραφία του νεκρού θαλάσσιου θηλαστικού είχε στόχο να αναδείξει περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τη λήψη άμεσων μέτρων για την ενίσχυση της προστασίας της θαλάσσιας ζωής.


Προσοχή, ακολουθεί σκληρή εικόνα

delfini-akrotiriasmeno-2

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ακρωτηριάστηκε το δελφίνι και σκοτώθηκε, αναλαμβάνει να διερευνήσει η κτηνιατρική εξέταση που θα πραγματοποιηθεί από την αρμόδια υπηρεσία.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d9fiz56228rl)
Μιλώντας στο MEGA, ο άνδρας που περισυνέλεξε το δελφίνι περιέγραψε, πως πριν από μία εβδομάδα είχε εμφανιστεί ένα κοπάδι δελφινιών στην περιοχή. Πριν από μερικά εικοσιτετράωρα, εντόπισε σε απόσταση 50 μέτρων μακριά από την ακτή, ένα πτερύγιο.

Η Αναστασία Μήλου, διευθύντρια έρευνας του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό:

«Ως προς την προστασία των θαλάσσιων ζώων στην Ελλάδα ζούμε στον μεσαίωνα παρόλο που έχουν γίνει δράσεις και εξαγγελίες. δεν υπάρχει μηχανισμός για να διερευνήσουμε αυτό το έγκλημα. Είναι πολλά περιστατικά και μεγάλη η ευθύνη που μοιραζόμαστε όλοι μας. Στις ελληνικές θάλασσες επιβιώνουν κάποιοι από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς θαλάσσιων θηλαστικών και αντίστοιχοι δεν υπάρχουν στην Μεσόγειο. Το θέμα είναι τι θα κάνουμε για να μην υπάρξει επόμενο περιστατικό. Πιθανώς το ζώο να ήταν νεκρό στα δίχτυα και να κόπηκε στην μέση ή πιθανώς να ήταν ζωντανό. Αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ γιατί δεν υπάρχει μηχανισμός διερεύνησης».