Του Γιώργου Σαρρή

georgesarris@yahoo.gr

Μονάχα την πρώτη παράγραφο του άρθρου 2 από τον πολυσυζητημένο νόμο Παππά θα ακυρώνει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του parapolitika.gr η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που αναμένεται να δημοσιευτεί επισήμως αύριο καθαρογραμμένη!
Όπως μαθαίνουμε από το ρεπορτάζ, η πλειοψηφούσα άποψη του Σ.τ.Ε. αποφαίνεται ότι το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο είναι το μόνο υπεύθυνο όργανο για τη διαγωνιστική διαδικασία των νέων τηλεοπτικών αδειών, για τα τεύχη διαγωνισμού, τους όρους, το τίμημα, την αξιολόγηση και την έκδοση της απόφασης. Με την απόφαση του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου θα μπορεί πλέον να προχωρήσει χωρίς προσκόμματα η διαδικασία δανειοδότησης των καναλιών από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.
Να θυμίσουμε ότι η πρώτη παράγραφος του άρθρου 2 του νόμου Παππά, ανέφερε τα εξής:
«1. Η διενέργεια και η ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης του παρόντος νόμου γίνεται σύμφωνα με τους εκάστοτε ισχύοντες Χάρτες Συχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής τηλεοπτικού σήματος. Οι Χάρτες Συχνοτήτων δύνανται να τροποποιούνται με κοινή απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και του Υπουργού στον οποίο ανατίθενται εκάστοτε οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, μετά από αιτιολογημένη γνώμη της ΕΕΤΤ».