Νέα, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, τουρκική πρόκληση με υπέρπτηση πάνω από ελληνική νησίδα στο Ανατολικό Αιγαίο, σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα, και ενώ ο πρώην Αρχηγός Πτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης πετά επιστρέφοντας στην Ελλάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ο νέος, και πρώην Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου δεν έχει παραλάβει ακόμα και τυπικώς τα καθήκοντά του.

Επί της ουσίας βεβαίως αυτό το «γραφειοκρατικό» ας μας επιτραπεί η έκφραση θέμα, δεν επηρεάζει καθόλου τις όποιες αντιδράσεις της Πολεμικής Αεροπορίας και δεν αναφέρεται από την άποψη αυτή, αλλά για να καταδειχθεί η επιδίωξη της Άγκυρας να «υπομνήσει» τις έκνομες απαιτήσεις της τώρα που υπάρχει αυτή η μεταβατική περίοδος.

Σήμερα λοιπόν, στις 11:04 ένας σχηματισμός δύο τουρκικών F-16C εισήλθε στο FIR Αθηνών από σημείο νοτίως της Χίου και στις 11:30 πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από τη νησίδα Παναγιά του νησιωτικού συμπλέγματος των Οινουσσών, πετώντας σε ύψος 25.000 ποδών. Ο συγκεκριμένος σχηματισμός στις 11:31 εξήλθε του FIR Αθηνών από σημείο ανατολικώς της Χίου.

Το ζεύγος των τουρκικών μαχητικών αναχαιτίστηκε από ένα ζευγάρι F-16C που απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση της Σκύρου!