Σημάδι ζωής του επιχειρηματία που έχει πέσει θύμα απαγωγής στην Κρήτη αναμένει η Αστυνομία την ίδια ώρα που οι έρευνες συνεχίζονται στα τυφλά καθώς οι δράστες έχουν καλύψει πλήρως τα ίχνη τους.
Οι ώρες θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι απαγωγείς φέρονται να έχουν κάνει ήδη μια πρώτη επικοινωνία με την οικογένεια και να έχουν ζητήσει άγνωστο ποσό ως λύτρα. Ειδικοί διαπραγματευτές της ΕΛΑΣ βρίσκονται ήδη στο Ηράκλειο, προκειμένου να αναλάβουν τη διαπραγμάτευση με τους απαγωγείς, αφού πάντως προηγουμένως βεβαιωθούν ότι ο επιχειρηματίας είναι σε καλή κατάσταση. Η αστυνομία τηρεί σιγή ιχθύος γύρω από την υπόθεση και δεν έχει προχωρήσει σε καμία επίσημη ανακοίνωση.
Οι αστυνομικές δυνάμεις όπως μεταδίδουν τα κρητικά μέσα έχουν στήσει μπλόκα σε διάφορα σημεία του επαρχιακού δικτύου, στην ευρύτερη περιοχή του Γαζίου προς τα Καλέσσα, ενώ έρευνες πραγματοποιούνται και προς άλλες κατευθύνσεις.
Ο επιχειρηματίας, που είναι μέτοχος εταιρείας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών με παραρτήματα σε έξι χώρες και εξαγωγές σε άλλες 60, έπεσε σε καλοστημένη ενέδρα. Αφού τον ακινητοποίησαν, τον έβγαλαν δια της βίας από το όχημά του, τον επιβίβασαν σε άλλο και εξαφανίστηκαν.
Οι δράστες έβαλαν φωτιά και στα δύο αυτοκίνητα για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.
Την ίδια ώρα, το κινητό του επιχειρηματία είναι κλειστό, πράγμα που καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό του από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.. Για την υπόθεση έχει κινητοποιηθεί όλη η δύναμη της Ασφάλειας Ηρακλείου και των περιφερειακών τμημάτων, ενώ δυνάμεις της Ο.Π.Κ.Ε. και των Τ.Α.Ε. «χτενίζουν» την ευρύτερη περιοχή αναζητώντας οποιοδήποτε ίχνος θα μπορούσε να οδηγήσει στον αγνοούμενο επιχειρηματία.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, τα πρώτα στοιχεία παραπέμπουν σε μια καλά στημένη επιχείρηση που σχεδιαζόταν εδώ και μήνες από επαγγελματίες.
Το γεγονός και μόνο ότι τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν στην απαγωγή και στη συνέχεια έκαψαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους είχαν κλαπεί από το 2016 δείχνει ότι σχεδίαζαν για μήνες το εγχείρημά τους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τις αστυνομίας οι δράστες γνωρίζουν καλά πως να διαχειριστούν την υπόθεση ενώ εικάζεται πως ως επαγγελματίες θα τηρήσουν τη συμφωνία που θα επιτύχουν.