Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: 9ο ανάμεσα σε 17.000 μεταπτυχιακά προγράμματα
14 ΠΜΣ του ΟΠΑ κατέλαβαν υψηλότατες θέσεις στο επιστημονικό τους πεδίο
«Τα σπουδαία έργα δύσκολα κτίζονται και εύκολα γκρεμίζονται» δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Εμμ. Γιακουμάκης σχολιάζοντας την σημερινή ανακοίνωση νέων υψηλού επιπέδου διεθνών διακρίσεων των Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του. Σ αυτήν, το Ίδρυμα κατέλαβε την 9η θέση παγκοσμίως στο πρόγραμμα Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομίας! Την 12η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο κέρδισαν τα προγράμματα του στη Διοικητική των Επιχειρήσεων με διεθνή προσανατολισμό (ΜΒΑ Ιnternational), Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοίκησης Υπηρεσιών (Πλήρους φοίτησης).
Πάντως, ο πρύτανης του Ιδρύματος τονίζει ότι οι συνεχείς διακρίσεις των μεταπτυχιακών σπουδών του Ιδρύματος «είναι αποτέλεσμα επίπονων προσπαθειών πολλών δεκαετιών, ενώ η συνέχιση και η περαιτέρω ανάπτυξη αυτών των προγραμμάτων θα τεθούν σε κίνδυνο από τις νομοθετικές παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ότι προτίθεται να δρομολογήσει το υπουργείο Παιδείας».
Όπως είναι γνωστό, με την πρόταση του υπουργείου Παιδείας τίθενται περιορισμοί στα δίδακτρα των μεταπτυχιακών τους προγραμμάτων και τις αμοιβές των καθηγητών τους.
Όπως αναφέρεται στη σημερινή ανακοίνωση του Ιδρύατος «άλλη μία σημαντική διάκριση έρχεται να προστεθεί στα επιτεύγματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών! Στη διεθνή λίστα κατάταξης Eduniversal, ανακοινώθηκαν τα καλύτερα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17, όπου το ΟΠΑ κατέλαβε και πάλι κορυφαίες θέσεις. Αξιολογήθηκαν περισσότερα από 17.000 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών από 1.000 Πανεπιστήμια σε 154 χώρες, από τα οποία κατατάχθηκαν τα 4.000 κορυφαία Προγράμματα σε 32 επιστημονικά πεδία. Η τελική κατάταξη καθορίστηκε μέσω μιας παγκόσμιας έρευνας (Best Masters Survey) στην οποία συμμετείχαν διευθυντές προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών και εκπρόσωποι επιχειρήσεων απ’ όλο το κόσμο, καθώς και φοιτητές που συμμετείχαν στα διεθνή μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Η μεθοδολογία που εφαρμόστηκε περιλαμβάνει κριτήρια, όπως η φήμη των Προγραμμάτων και του Ιδρύματος, ο μισθός 1ης απασχόλησης (salary of the 1st employment) των αποφοίτων, καθώς και το επίπεδο ικανοποίησής τους».
Συγκεκριμένα, δεκατέσσερα (14) ΠΜΣ του ΟΠΑ κατέλαβαν υψηλότατες θέσεις στο επιστημονικό τους πεδίο.
Οι κατατάξεις των ΠΜΣ του ΟΠΑ για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017: