Το να είσαι στο πλευρό όσων σε έχουν ανάγκη ιδιαίτερα στις μέρες μας, δεν είναι αυτονόητο αλλά είναι σίγουρα άξιο επιβράβευσης και σχολιασμού.

Ο ΟΤΕ για μία ακόμη φορά στηρίζει με κάθε δυνατό μέσο τους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια, αναλαμβάνοντας της δημιουργία ενός νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, σε συνεργασία με το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος».

Το Παιδιατρικό ΤΕΠ του Καρπενησίου έχει ξεκινήσει ήδη τη λειτουργία του και υπολογίζεται να εξυπηρετεί τουλάχιστον 7.000 παιδιά ετησίως από το Καρπενήσι και τις γύρω περιοχές.

Η αξία μιας τέτοια πράξης έχει πολλαπλασιαστική ωφέλεια, δεδομένου ότι το Καρπενήσι απέχει 74 χλμ. από τη Λαμία και 288 χλμ. από την Αθήνα, όπου υπάρχουν «μεγάλα νοσοκομεία».
Μέχρι πρόσφατα οι οικογένειες που τα παιδιά τους αντιμετώπιζαν έκτακτα περιστατικά υγείας ζούσαν με την αγωνία να φθάσουν στα «Επείγοντα» των νοσοκομείων αυτών.

Το νέο ΤΕΠ υπολογίζεται ότι θα προσφέρει άμεση περίθαλψη σε περισσότερα από 7.000 παιδιά ετησίως, ενισχύοντας τις υπηρεσίες του συστήματος υγείας στην ευρύτερη περιοχή.

Την τελευταία πενταετία, ο Όμιλος ΟΤΕ έχει διαθέσει πάνω από 500 χιλιάδες ευρώ για τον εξοπλισμό 11 μονάδων για παιδιά σε νοσοκομεία όλης της χώρας, προσφέροντας φροντίδα σε περισσότερα από 85 χιλιάδες παιδιά.

«Δεν φαντάζεστε πόσο σημαντικό είναι, για εμάς τους γονείς»

Τα πράγματα για τους κατοίκους στο Καρπενήσι ήταν πραγματικά δύσκολα αφού δεν υπήρχαν οι κατάλληλες παροχές.

«Όταν ο γιος μου ήταν δύο ετών ανέβασε πυρετό 38,8, έχασε τις αισθήσεις του και έκανε σπασμούς. Για το νοσοκομείο της Λαμίας έπρεπε να οδηγήσουμε μιάμιση ώρα με στροφές και μεγάλη ταλαιπωρία» θυμάται ο κύριος Ανδρέας Καραγκούνης.
Ενώ η κυρία Βασιλίκη Μάκκα, μητέρα τριών παιδιών, συμπληρώνει «ειδικά το χειμώνα με τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν εδώ είναι δύσκολο και επικίνδυνο».

Η κυρία Σταυρούλα Καυκιά θυμάται τη μέρα που αναγκάστηκε να τρέξει στο νοσοκομείο με τον γιο της ο οποίος πάσχει από άσθμα «το παιδί είχε ίωση και υψηλό πυρετό όταν ένιωσε ένα «βράσιμο» στο στήθος. Δεν μπορούσε να αναπνεύσει... Οι γιατροί διέγνωσαν ότι είχε χαμηλό κορεσμό, του έβαλαν οξύμετρο, και τα κατάλληλα φάρμακα με μάσκα. Αν δεν είχε αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάστασή του θα είχαμε σοβαρό πρόβλημα και θα έπρεπε να πάμε σε ένα μεγαλύτερο νοσοκομείο».

«Όταν ήρθαμε εδώ οι γιατροί και οι νοσηλευτές έπεσαν πάνω στο παιδί και το φρόντισαν. Είχε πάθει αλλεργικό σοκ», λέει ο κύριος Ανδρέας Καραγκούνης και συμπληρώνει: «Δεν φαντάζεστε πόσο σημαντικό είναι, για εμάς τους γονείς, να έχουμε κοντά μας ένα σωστά εξοπλισμένο ιατρείο και τους γιατρούς που εμπιστευόμαστε».

Ικανοποίηση των γιατρών από την πρωτοβουλία ΟΤΕ

Δεν είναι μόνο η αγωνία των κατοίκων αλλά και αυτή των γιατρών που αν και ήθελαν να προσφέρουν βοήθεια δεν είχαν τις συνθήκες και τις προδιαγραφές για να το κάνουν.

«Η δημιουργία ΤΕΠ για παιδιά μας λύνει τα χέρια και αυξάνει την ασφάλεια και αξιοπιστία του εξοπλισμού που διαθέτουμε ώστε να αντιμετωπίζουμε τα επείγοντα περιστατικά», επισημαίνει η κυρία Μαρία Παυλίδου παιδίατρος και συντονίστρια του παιδιατρικού τμήματος του νοσοκομείου. 

Πάντα δίπλα στον άνθρωπο

Ο Όμιλος ΟΤΕ έχει δείξει επανειλημμένα στο παρελθόν το ενδιαφέρον του τόσο για τις νέες γενιές, που αποτελούν το μέλλον αυτής της χώρας, όσο και για τα μικρά παιδιά. Μέσα σε μια πενταετία έχει διαθέσει πάνω από 500.000 ευρώ για να εξοπλίσει 11 μονάδες υγείας για παιδιά.

«Όταν ένα παιδί φτάνει στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, ο χρόνος είναι πολύτιμος για την έκβαση της υγείας του. Ενισχύοντας τις υποδομές και τον εξοπλισμό των παιδιατρικών μονάδων διευκολύνουμε το απαιτητικό έργο των γιατρών για τη φροντίδα των παιδιών. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να μπορούμε να στηρίζουμε την υγεία των παιδιών μας και να κάνουμε τη διαφορά για το μέλλον τους.», τονίζει η κα Ντέπη Τζιμέα, Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου ΟΤΕ.

Και συνεχίζουν…

Το έργο του Ομίλου ΟΤΕ συνεχίζεται με την συμβολή του στη δημιουργία ακόμη δύο ΤΕΠ: στο «Καραμανδάνειο» Γενικό Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα και στο «Ιπποκράτειο» Γενικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη. Μόνο για το 2016 η κοινωνική συνεισφορά του Ομίλου ΟΤΕ ξεπέρασε τα 3,6 εκατ. ευρώ.