Απειλές για αιματοχυσία στο Μενίδι μετά τα επεισόδια για τον Μάριο
Καζάνι που βράζει το Μενίδι και η Αστυνομία δηλώνει ότι κάνει ό,τι μπορεί
Έκρυθμη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στο Μενίδι, μετά τα νέα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των κατοίκων, με αφορμή τον θάνατο του 11χρονου Μάριου, όταν ομάδα νεαρών ατόμων, κινήθηκε προς τον καταυλισμό των Ρομά πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα.
Η αστυνομία προχώρησε, αργά χθες το βράδυ, σε προσαγωγές πέντε ατόμων, τα οποία αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα, αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.
Το κλίμα είναι έκρυθμο και κάποιοι Ρομά δηλώνουν έτοιμοι να πάρουν τα όπλα στα χέρια και να χυθεί αίμα, επειδή δεν προστατεύθηκαν τα σπίτια τους. «Δεν σκοτώσαμε εμείς το παιδί, τι θέλουν από εμάς;» λένε.
Εν τω μεταξύ, οι έρευνες για το μοιραίο όπλο συνεχίζονται.
Αυτήν την ώρα στον ανακριτή οδηγείται ο 23χρονος στο σπίτι του οποίου είχε γίνει το γλέντι το βράδυ της Πέμπτης, όταν έχασε τη ζωή του ο 11χρονος Μάριος. Ο 23χρονος έχει ομολογήσει ότι πυροβόλισε στον αέρα, αλλά με καραμπίνα, ενώ το βλήμα που σφηνώθηκε στο κεφάλι του άτυχου παιδιού ήταν των 9 χιλιοστών.
Οι κάτοικοι δηλώνουν ότι αύριο, Τρίτη, πρόκειται να συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή τους.
«Η αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί»
«Οι επιχειρήσεις της αστυνομίας στη Δυτική Αττική είναι καθημερινές, ενώ από τον περασμένο Φεβρουάριο έχουν εντατικοποιηθεί. Παράλληλα, οι άμεσες εξιχνιάσεις των διαφόρων αδικημάτων στη συγκεκριμένη περιοχή ανέρχονται στο 70%. Η αστυνομία είναι συνεχώς παρούσα». Αυτά τονίζουν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ κύκλοι ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με το θέμα της αστυνομικής παρουσίας και δράσης στη Δυτική Αττική, με αφορμή το τραγικό γεγονός του θανάτου του 11χρονου μαθητή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, από αδέσποτη σφαίρα που δέχθηκε στο κεφάλι και τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για πλημμελή αστυνόμευση στην περιοχή.
«Η αστυνομία κάνει από την πλευρά της ό,τι είναι εφικτό και στη Δυτική Αττική, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό», επισημαίνουν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ οι ίδιοι κύκλοι. «Ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 60% των παραβατικών ατόμων το έχουμε συλλάβει από δύο έως και … δεκαπέντε φορές. Σημειώστε ότι για κακουργήματα οι περισσότεροι βγαίνουν μέσα σε δυόμισι χρόνια το πολύ, ενώ για αδικήματα μέσα σε ένα χρόνο έχουν αποφυλακιστεί».
Όσον αφορά τον θάνατο του άτυχου 11χρονου μαθητή, οι ίδιοι κύκλοι της ΕΛΑΣ λένε ότι πέρασε αρκετός χρόνος μέχρι να διαπιστωθεί ότι έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα. «Εάν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης οι γιατροί του νοσοκομείου όπου διακομίστηκε ο μαθητής είχαν διαπιστώσει ότι δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι του, θα είχαμε αποκλείσει αμέσως την περιοχή και πιθανότατα θα συλλαμβάναμε το δράστη. Εμείς ενημερωθήκαμε για το πόρισμα του ιατροδικαστή το μεσημέρι της Παρασκευής. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Θα "δέσουμε", όμως, την υπόθεση και ο δράστης θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη».
Σημειώνεται, επίσης, ότι συνελήφθησαν έξι συνολικά άτομα, ενώ οι προσαγωγές που έγιναν ανέρχονται σε 34. Μεταξύ των συλληφθέντων, το πρωί του Σαββάτου, είναι και ένας 23χρονος Ρομά, ο οποίος ομολόγησε ότι πυροβόλησε, αλλά με καραμπίνα, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, που έχασε τη ζωή του ο μαθητής. Όπως είναι γνωστό, στο σπίτι του 23χρονου έγινε γλέντι την Πέμπτη, επειδή αφέθηκαν ελεύθερα, με εντολή εισαγγελέα, δύο συγγενικά του πρόσωπα, που είχαν συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών.