Οι πίνακες με τους πρώτους παρουσιαζόμενους στις επιτροπές απαλλαγών εφέδρους υποψήφιους Οπλίτες Βραχείας Ανακατατάξεως (ΟΒΑ) για τον έλεγχο της σωματικής τους ικανότητος αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού (army.gr).

Οι πρώτοι 52 παρουσιαζόμενοι έφεδροι είναι υποχρεωμένοι να παρουσιασθούν στις αρμόδιες επιτροπές απαλλαγών μέχρι τις 5 Ιουλίου έχοντας μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα, ενώ θα ακολουθήσει νέα γνωστοποίηση από το ΓΕΣ που θα αφορά τους επόμενους υποψήφιους έφεδρους ΟΒΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συναρμόδιοι υπουργοί Εθνικής Αμύνης και Οικονομικών είχαν υπογράψει κοινή υπουργική απόφαση για την ανακατάταξη 1.000 ΟΒΑ για την κάλυψη επειγουσών επιχειρησιακών αναγκών των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακολούθησε νέα προκήρυξη για την ανακατάταξη 348 ΟΒΑ στο ΣΞ, από τους οποίους οι 157 στις Ειδικές Δυνάμεις και οι 191 στα λοιπά Όπλα και Σώματα του Στρατού. Η ημερομηνία υποβολής των σχετικών δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους λήγει αύριο.

Εκτιμάται ότι θα εκδοθεί νέα προκήρυξη για την ανακατάταξη ΟΒΑ, περιλαμβάνοντας και νέες ειδικότητες από τις υφιστάμενες, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους ενδιαφερομένους να υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις καλύπτοντας και άλλες ανάγκες του ΣΞ.