Ένταση, σπρωξιές, κλωτσιές και «ξύλο» μεταξύ των μελών της ΠΟΕ ΟΤΑ και αστυνομικών δυνάμεων έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στην οδό Σταδίου. 

Λόγω της πορείας της ΠΟΕ ΟΤΑ από την πλατεία Καραϊσκάκη και τη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας έχουν κλείσει. 

Εν τω μεταξύ, εκρηκτικές είναι οι διαστάσεις οι οποίες έχει πάρει το θέμα των σκουπιδιών που σχηματίζουν λόφους στους δρόμους της Αθήνας λόγω της απεργίας της ΠΟΕ – ΟΤΑ με τα μέλη της να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ σημειώνεται πως έχει διαχωρίσει τη θέση της από την ΠΟΠ – ΟΤΑ και τονίζει πως δεν κάνει βήμα πίσω.

Οι συμβασιούχοι των δήμων για την καθαριότητα έδωσαν ραντεβού στα γραφεία στην πλατεία Καραϊσκάκη και πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το υπουργείο Εσωτερικών όπου έχει προγραμματισθεί συνάντηση με τον Πάνο Σκουρλέτη.

Όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία, στόχος της πρότασης του κ. Σκουρλέτη είναι «να διασπάσει και να αποπροσανατολίσει τον αγώνα των εργαζομένων, αφού η υιοθέτησή της θα στείλει στην ανεργία περίπου 10.000 εργαζόμενους, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση μεταθέτει το πρόβλημα στους Δήμους».

Εισαγγελική έρευνα για τους τόνους σκουπιδιών στους δρόμους

Τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος για τους τόνους σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους της Αθήνας και τα οποία σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες δημιουργούν μια άκρως επικίνδυνη συνθήκη για τη δημόσια υγεία.

Αντικείμενο της έρευνας που διέταξε ο κ. Ζαγοραίος είναι να διαπιστωθεί αν διαπράττονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα τα οποία συνδέονται με τη ρύπανση του περιβάλλοντος από τη συσσώρευση των απορριμμάτων. Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας κ. Δ. Γκύζης, ο οποίος αναμένεται να καλέσει και τους πρώτους μάρτυρες σε κατάθεση.