Την απόφαση να συνεχίσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις στους τομείς της καθαριότητας πήρε ομόφωνα η ΠΟΕ ΟΤΑ, την ώρα που τα σκουπίδια γεμίζουν τους δρόμους όλης της Ελλάδας. 

Έτσι, συνεχίζονται οι αποκλεισμοί στα αμαξοστάσια των δήμων και οι αποκλεισμοί στους ΧΥΤΑ, ενώ θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη 24ωρη πανελλαδική απεργία την προσεχή Πέμπτη, οπότε θα επανακαθοριστεί η περαιτέρω στάση της Ομοσπονδίας.

Όπως ανέφερε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ, ο πρόεδρος Νίκος Τράκας η Ομοσπονδία δεν δέχθηκε τις προτάσεις της κυβέρνησης, αποφασίζοντας πως θα συνεχίσει τις πιέσεις για να περάσει η δική της πρόταση για την απορρόφηση των συμβασιούχων. 

«Πυρά» Σκουρλέτη κατά ΝΔ

Την αξιωματική αντιπολίτευση κατηγόρησε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας πως με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη η ΔΑΚΕ υποστήριξε στη συνεδρίαση της ΠΟΕ - ΟΤΑ τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης, αυτό έγινε με σκοπό τη προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων στη καθαριότητα.

Ψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση -η οποία προφανώς ήλπιζε στην ολοκλήρωση της κινητοποίησης- υπερψήφισε την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για τους συμβασιούχους.

Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, την καταψήφισαν Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ και Ποτάμι, ενώ Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών».