Θα εξακολουθήσουν να κοιμούνται στις πλατείες και τις εκκλησίες οι σεισμόπληκτοι της Λέσβου, περιμένοντας την επιδότηση ενοικίου που τους έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση.

Σε συναντηση που είχαν εκπρόσωποί τους με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, οι σεισμόπληκτοι της Βρίσας ζήτησαν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για συγκεκριμένα έργα και να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Όπως δήλωσε στον σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, ο πρόεδρος του χωριού Στρατής Παράκοιλας, ο υπουργός Υποδομών δήλωσε πως στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους βρίσκεται για υπογραφή και σε δύο εβδομάδες θα τεθεί σε ισχύ η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα ορίζει τόσο την επιδότηση ενοικίου όσο και την κατασκευή των νέων σπιτιών.

Επίσης ο Χρήστος Σπίρτζης υποσχέθηκε πως μέχρι τα μέσα του ερχόμενου Νοεμβρίου θα έχουν γκρεμιστεί τα κατεστραμμένα σπίτια και στη συνέχεια το υπουργείο θα ασχοληθεί με την ανοικοδόμηση της περιοχής. Όπως είπε όμως, αυτό θα πάρει αρκετό χρόνο.

Οι πολίτες, σημείωσε ο κ. Σπίρτζης, θα μπορούν να αναθέσουν το γκρέμισμα των σπιτιών τους στο ελληνικό Δημόσιο, μετά από προσκλήσεις που θα εκδοθούν από το υπουργείο, προκειμένου να αποφύγουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες αλλά και το κόστος έκδοσης μεμονωμένων αδειών.

Για τον συντονισμό των διαδικασιών που απαιτούνται μεταξύ του υπουργείου και του νησιού, ορίστηκε τοπικός συντονιστής ο πολιτικός μηχανικός, υπεύθυνος τοπικής αυτοδιοίκησης της νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και παλιός αυτοδιοικητικός (αντιδήμαρχος Μυτιλήνης) Βασίλης Τεντόμας.