Στην περιοχή Δένδρα, έξω από τη Λάρισα, εντοπίστηκαν τα ξημερώματα τα συντρίμμια του αεροπλάνου που είχε χαθεί από το βράδυ της Τετάρτης.

Οι δύο επιβαίνοντες του αεροπλάνου της Αερολέσχης Λάρισας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εντοπίστηκαν δεμένοι στα καθίσματά τους.

Στο ελαφρύ αεροπλάνο επέβαινε ο ιδιοκτήτης του, Διονύσης Τσεκούρας, 43 ετών, γνωστός επιχειρηματίας στον χώρο της εμπορίας και διανομής μάρκας καφέ. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Διονύσης Τσεκούρας ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Ο δεύτερος επιβάτης ήταν ο 34χρονος Νικόλαος Γρηγορίου, αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος υπηρετούσε στην Καλαμάτα. Ο Ν. Γρηγορίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας ArmyNow.net μεγάλωσε στην Αμφιλοχία και μπήκε στην Σχολή Ικάρων. Πετούσε με αεροσκάφη τύπου Φάντομ και υπηρετούσε στην 348 Μοίρα. Όταν η Μοίρα έκλεισε φέτος το καλοκαίρι, μετατέθηκε για την 120 ΠΕΑ στην Καλαμάτα, όπου παρουσιάστηκε και στη συνέχεια έλαβε άδεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιβαίνοντες ήταν φίλοι και κατάγονταν και οι δύο από την Αμφιλοχία.

Οι δυο φίλοι βρέθηκαν να πετούν μαζί, όπως και άλλες φορές, αφού ήταν μέλη της αερολέσχης Λάρισας και πετούσαν και οι δυο με υπερελαφρά αεροσκάφη TL-20.

Ο 34χρονος πιλότος ως εκπαιδευτής, ενώ και ο 43χρονος επιχειρηματίας είχε πάνω από 100 ώρες πτήσης.

Η τραγική λεπτομέρεια είναι ότι η σύντροφος του 34χρονου πιλότου έμαθε για τον θάνατό του, όταν το 251 ΓΝΑ στο οποίο εργάζεται, τέθηκε σε επιφυλακή για να υποδεχθεί πιθανό τραυματία ή νεκρό από την πτώση του αεροπλάνου.

Αγνωστα παραμένουν τα αίτια της πτώσης του αεροπλάνου. Κλιμάκιο της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων αναμένεται στο σημείο του συμβάντος προκειμένου να ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αερολέσχης Χρήστο Λυτάρη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το αεροπλάνο κατέπεσε κοντά στον διάδρομο προσγείωσης -17 του αεροδρομίου της Αερολέσχης Λάρισας.

Σύμφωνα με τον κ. Λυτάρη, αυτή την στιγμή είναι πολύ νωρίς να βγουν συμπεράσματα για τα αίτια της πτώσης, σημειώνοντας βέβαια πως «και οι δύο επιβαίνοντες ήταν εμπειρότατοι πιλότοι, καλοί γνώστες αλλά και πολύ καλοί χειριστές του συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφους».

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη Λάρισα: Νεκροί και οι δύο επιβαίνοντες του αεροσκάφους