Μία από τις πιο εντυπωσιακές στιγμές από την αεροναυτική άσκηση «Μέδουσα 1/2017» που ολοκληρώθηκε σήμερα μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδος και Αιγύπτου στη θαλάσσια περιοχή του FIR Καΐρου, ήταν ασφαλώς η προσνήωση του μεταφορικού ελικοπτέρου CH-47SD Chinook της Αεροπορίας Στρατού στο κατάστρωμα του σύγχρονου ελικοπτεροφόρου “Anwar El Sadat” του Αιγυπτιακού Ναυτικού.

Και αυτό καθώς το ελικόπτερο λόγο του όγκου του, των δύο κινητήρων του και των ισχυροτάτων κατωρευμάτων που αυτοί δημιουργούν, επιχειρεί σπανίως να προσνηωθεί στα ελικοδρόμια των ελληνικών αρματαγωγών τύπου «Ιάσων» κλάσεως «Σάμος», του Πολεμικού Ναυτικού. Έχουν προσνηωθεί αρκετές φορές σε συμμαχικά ελικοπτεροφόρα και αεροπλανοφόρα και η σχετική τεχνογνωσία στο προσωπικό του 4ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (4ο ΤΕΑΣ) υπάρχει και αξιοποιείται όποτε αυτό είναι εφικτό, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Φυσικά στο κατάστρωμα του αιγυπτιακού ελικοπτεροφόρου προσνηώθηκε και ένα ελικόπτερο Sikorsky S-70B-6 Aegean Hawk, αλλά γι’ αυτό δεν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα και λόγω μεγέθους, αλλά και λόγω… «προϋπηρεσίας» και εμπειρίας του πληρώματός του σε παρομοίου είδους επιχειρήσεις.