Το πρώτο άλμα των εκπαιδευομένων του Σχολείου Βασικής Εκπαιδεύσεως Αλεξιπτωτιστών (ΣΒΕΑ) σπουδαστών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών του Στρατού Ξηράς πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017 στη ζώνη ρίψεως της Πάχης Μεγάρων, υπό την αιγίδα τη Σχολής Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ).


Στο Σχολείο αυτό με ευθύνη της ΣΧΑΛ εκπαιδεύονται, σε εθελοντική βάση, 71 Ευέλπιδες και 36 Σπουδαστές της ΣΜΥ, οι οποίοι απώλεσαν μέρος της καλοκαιρινής τους άδειας για τον σκοπό αυτό, «αποδεικνύοντας το υψηλό τους φρόνημα, την ύψιστη αίσθηση του καθήκοντος που τους διακατέχει, το απαράμιλλο θάρρος τους και τη θέληση για συνεχή βελτίωση των ικανοτήτων τους», όπως σημειώνεται από το ΓΕΣ. Στο χθεσινό πρώτο άλμα παραβρέθηκαν ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Υπαρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αντώνης Νομικός, αλεξιπτωτιστής και βατραχάνθρωπος και ο ίδιος, ο οποίος πραγματοποίησε και αυτός άλμα με τους νεαρούς σπουδαστές, ο διοικητής της ΣΣΕ υποστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αγιασμό που προηγήθηκε του άλματος χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ.Νικόλαος, ο οποίος είχε υπηρετήσει ως Διαβιβαστής τη στρατιωτική του θητεία στο Στρατό Ξηράς, καθώς και ο στρατιωτικός ιερεύς του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λοχαγός (Θ) Ευάγγελος Λιάπης, αλεξιπτωτιστής και αυτοδύτης και ο ίδιος, ο οποίος επίσης, συμφώνως με τις πληροφορίες, πραγματοποίησε και αυτός άλμα στατικού ιμάντος μαζί με τους σπουδαστές.


Πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι σπουδαστές της ΣΣΕ και ΣΜΥ θα πραγματοποιήσουν τρία συνολικώς άλματα στατικού ιμάντος, αντί των πέντε προβλεπόμενων, και θα λάβουν τις πτέρυγες χωρίς βεβαίως να πραγματοποιούν συντήρηση και να λαμβάνουν χρήματα. Όσοι εξ αυτών αργότερα, μετά την αποφοίτησή τους από τις Σχολές τους και την ονομασία τους σε Ανθυπολοχαγούς και Μόνιμους Λοχίες αντιστοίχως επιθυμούν να συνεχίσουν την καριέρα τους στις Ειδικές Δυνάμεις, θα επανέλθουν στη ΣΧΑΛ για «φρεσκάρισμα» και την εκτέλεση των υπολοίπων δύο εν συνεχεία αλμάτων, οπότε και θα συνεχίζουν κανονικώς.


«Η εκπαίδευση των αυριανών ηγητόρων του Στρατού Ξηράς, έχει ως στόχο να τους καταστήσει ικανούς να εμπνέουν με τον χαρακτήρα, το ήθος, την αξιοπρέπεια, να διδάσκουν με το παράδειγμα και να ανταποκρίνονται στις πολυδιάστατες απαιτήσεις του σύγχρονου και μελλοντικού πεδίου της μάχης» σημειώνεται από το ΓΕΣ.