Μια εβδομάδα συμπληρώθηκε από το ναυάγιο της Σαλαμίνας και οι Αρχές εξακολουθούν να δίνουν μάχη να περιορίσουν την ρύπανση, που πλέον έφτασε μέχρι και το Λαγονήσι.

Η οργάνωση «Αρχιπέλαγος» έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες που δείχνουν την καταστροφή στον βυθό της θάλασσας, με το πετρέλαιο να έχει «κολλήσει» σε συμπαγή μεγάλα κομμάτια και να σπέρνει τον χαμό σε όλη την υποθαλάσσια ζωή.

Το κόστος της οικολογικής ρύπανσης διαφαίνεται τόσο σε περιβαλλοντικό, επιχειρηματικό αλλά και πολιτικό επίπεδο, αφού η ολιγωρία της κυβέρνησης, η οποία άφησε να επεκτείνεται η καταστροφική πετρελαιοκηλίδα στην περιοχή της Σαλαμίνας δίχως άμεση παρέμβαση επί δύο ημέρες, έχει επιφέρει τεράστια πλήγματα στους δήμους.

Παραλιακές επιχειρήσεις έρχονται αντιμέτωπες με την κατακόρυφη πτώση των εσόδων τους ενώ στα beach bar, όπου πριν τη ρύπανση έκαναν έκαναν οι Αθηναίοι τα μπάνια τους, πλέον δεν πατάει ψυχή.

Το μεσημέρι της Κυριακής το υπουργείο Ναυτιλίας σε έκτακτη ενημέρωσή από τον υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό και τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του υπουργείου, αντιπλοίαρχο Νίκο Λαγκαδιανό έκανε γνωστό πως μέχρι στιγμής έχουν απαντληθεί 800 τόνοι μαζούτ.