ΑΔΕΔΥ: Τα 14 «μαύρα» σημεία της αξιολόγησης – Τι αναφέρει το υπόμνημα
Καλεί τους βουλευτές να μην ψηφίσουν την επίμαχη τροπολογία
Τα 14 «μαύρα» σημεία του νόμου της αξιολόγησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποτυπώνει σε υπόμνημα της προς τους βουλευτές η ΑΔΕΔΥ η οποία από σήμερα ξεκινά κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.
Το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο, στο υπόμνημα της, καλεί τους βουλευτές να μην ψηφίσουν την επίμαχη τροπολογία για την αξιολόγηση που έχει καταθέσει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης σύμφωνα με την οποία υποχρεώνει τους διευθυντές του δημοσίου να αξιολογήσουν ερήμην τους υφισταμένους τους γιατί, αν δεν το κάνουν, δεν πρόκειται να εξελιχθούν στην ιεραρχία.
Σήμερα ΑΔΕΔΥ, μαζί με ΠΟΕ – ΟΤΑ, στη μια το μεσημέρι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή. Στην Ομόνοια ,την ίδια ώρα, η Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση, η οποία στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, έχει προγραμματίσει και αυτή συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας.
Όπως υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ, η συγκεκριμένη τροπολογία προσπαθεί να «απαντήσει» στην καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει από τις 15 Μαρτίου ενάντια στη μνημονιακή υποχρέωση για αξιολόγηση. Ο προεδρεύων της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Πάιδας, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, χαρακτήρισε την τροπολογία ως αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική και απεργοσπαστική που εκβιάζει τους εργαζόμενους και όσους κατέχουν θέση ευθύνης. Επίσης τόνισε ότι η τροπολογία ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση αφού δεν δίνει τη δυνατότητα σε όσους δεν συμπληρώσουν τα φύλλα αξιολόγησης επειδή συμμετέχουν στην απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ, να συμμετέχουν στις κρίσεις των προϊσταμένων.
Η ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο των αντιδράσεών της, στο υπόμνημα με τα 14 «μαύρα σημεία» του νόμου της αξιολόγησης που έστειλε προς τα κόμματα και τους βουλευτές τους ενημερώνει μεταξύ άλλων ότι ο νόμος δεν εξασφαλίζει αντικειμενικότητα στην αξιολόγηση των υπαλλήλων υπογραμμίζοντας ότι οι διευθυντές που αξιολογούν είναι ορισμένοι από την κυβέρνηση καθώς δεν έχουν προέλθει από διαγωνιστικές διαδικασίες. . Η παραπάνω τροπολογία όπως αναφέρεται στο υπόμνημα είναι «αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική και σε σύγκρουση με τις διεθνείς συμβάσεις εργασίας 87/1948, 98/1949 και με τις διατάξεις του Ν.1264/82 και μας γυρίζει πίσω σε μαύρες εποχές.»
Πηγή: www.dimosio.gr