Μία πολύ ωραία πρωτοβουλία του Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων των «Σαλαμινίων 2017», που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον Δήμο Σαλαμίνος, κινδυνεύει να μην υλοποιηθεί τελικώς, αναλόγως του πως θα έχει εξελιχθεί η προσπάθεια απορρυπάνσεως των ακτών της Σαλαμίνος και των έναντι αυτής Φαληρικών ακτών.

Πρόκειται για τον πλου της τριήρους του Ελληνικού Στόλου «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» που σχεδιάζεται να αποπλεύσει από το μόνιμο αγκυροβόλιό της στο Τροκαντερό του Παλαιού Φαλήρου και να καταπλεύσει στην παραλία του Καματερού Σαλαμίνος από την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου από τις 11:00 ως και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την φετινή επέτειο της μεγάλης ελληνικής νίκης εναντίον των Περσών στη διάρκεια της ναυμαχίας της Σαλαμίνος.

Ο πλους αυτός έχει προγραμματιστεί με απόπλου στις 07:15 του Σαββάτου με ερέτες (=κωπηλάτες) σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και στελέχη των Προσκόπων από την περιφέρεια Σαρωνικού και άλλα μέρη της Αττικής. Στο δε Καματερό η τριήρης σχεδιάζεται να είναι επισκέψιμη για τα σχολεία αλλά και για το κοινό.

Όλα αυτά βεβαίως υπό την προϋπόθεση του πως θα έχει εξελιχθεί η επιχείρηση απορρυπάνσεως των ακτών της Σαλαμίνος και του Φαληρικού όρμου στο Σαρωνικό, σε συνδυασμό με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, γιατί το τελευταίο που θέλει το ΠΝ είναι να πλεύσει το ξύλινο σκάφος, που προσφάτως συντηρήθηκε, μέσα σε μία «θάλασσα με πετρέλαιο».

Ας ευχηθούμε να εξελιχθούν όλα κατ’ ευχή.