Την ανακοίνωση της δημιουργίας παραρτήματος της AUSA στην Ελλάδα, και την παρουσίαση του “Hellenic Industry Networking Event” ανακοίνωσε χθες ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Βίτσας, μετά το πέρας της τελετής των εγκαινίων του ενιαίου ελληνικού περιπτέρου για όλες τις εγχώριες αμυντικές βιομηχανίες, κρατικές και ιδιωτικές, που συμμετέχουν στη μεγάλη έκθεση αμυντικού υλικού “AUSA-2017”, που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στην Ουάσινγκτων των ΗΠΑ.

Επίσης ο ΑΝΥΕΘΑ, ο οποίος συνοδεύεται από τον επικεφαλής της Γενικής Διευθύνσεως Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του ΥΠΕΘΑ αντιναύαρχο ε.α. Κυρ.Κυριακίδη ΠΝ, σήμερα το πρωί (ώρα Ουάσινγκτων) θα επισκεφθεί το Πεντάγωνο και το απόγευμα θα μιλήσει στο “Hellenic Industry Networking Event”, που οργανώνεται στο χώρο της εκθέσεως, απηύθηνε έκκληση στους ξένους επενδυτές για να έλθουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα!

Ο ΑΝΥΕΘΑ στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ως ΑΝΥΕΘΑ, θα ήθελα να τονίσω ότι στηρίζουμε την εξωστρέφεια της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και τις προσπάθειες της που είναι προσανατολισμένες στην παγκόσμια αγορά. Επιπλέον, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τη διεθνή κοινότητα για τις εξαιρετικές δυνατότητες παραγωγής μεγάλης ποικιλίας προϊόντων που καλύπτουν τις υψηλότερες στρατιωτικές προδιαγραφές και τα υψηλότερα ποιοτικά πρότυπα. Την ίδια ώρα η ελληνική αμυντική βιομηχανία προσφέρει μια ελκυστική προοπτική για συνεργασία, συμπαραγωγή και μεταφορά υψηλής τεχνολογίας με βιομηχανίες από όλο τον κόσμο».