Για το ζήτημα της διήμερης άδειας στον καταδικασθέντα 11 φορές σε κάθειρξη βασικό μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα, που προκάλεσε τσουνάμι αντιδράσεων από τον πολιτικό κόσμο της αντιπολίτευσης, μίλησε στα Παραπολιτικα΄90,1 και στην εκπομπή του Λάμπρου Καλλαρίτη, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος. 

Όπως είπε «το θέμα αυτό έχει δύο πτυχές από τη μία το ατομικό δικαίωμα του κάθε φυλακισμένου να ζητάει την άδεια αυτή από το αρμόδιο συμβούλιο και από την άλλη είναι η αρμοδιότητα του συμβουλίου αυτού να χορηγεί ή να μην χορηγεί την άδεια».

«Σύμφωνα με τον ίδιο η απόφαση πρέπει να έχει μια αιτιολογία. Σε κάθε περίπτωση η αιτιολογία πρέπει να περιλαμβάνει και το εξής βασικό κριτήριο: αν ο φυλακισμένος που ζητάει την άδεια έχει δώσει κάποια δείγματα έστω έμμεσα ή με οποιοδήποτε τρόπο ότι μεταμελείται για την εγκληματική πράξη για την οποία καταδικάστηκε, διότι αν είναι αμετανόητος και αφεθεί ελεύθερος η συνέπεια προς τον εαυτό του, που μας οδηγεί (;;;) στο να επιχειρήσει πάλι κάτι να κάνει. Και μια μικρή άδεια, 2 ημερών, δίνει τη δυνατότητα για επαφές», τόνισε ο πρώην υπουργός, ενώ στη συνέχεια αναρωτήθηκε:

«Έχουμε τέτοια δείγματα μεταμέλειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα …;;; αλλιώς η χορήγηση της άδειας για μένα μένει μετέωρη και αδικαιολόγητη».

«Δεν είναι μόνο οι έντεκα ανθρωποκτονίες που διέπραξε η εγκληματική του δραστηριότητά έβαλε και κατά του συνόλου και κατά του δημοσίου συμφέροντος και κατά της δημοκρατίας. Μας αφορά όλους. Αυτό πρέπει να σταθμιστεί. Καμία άδεια δεν είναι χωρίς όρια και περιορισμούς», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Σταθόπουλος. 

«Δεν πρέπει τουλάχιστον να υπάρχει μια παρακολούθηση; Πως θα κάνει χρήση αυτή της ελευθερίας για 2 ημέρες. Νομίζω ότι είτε με ένα βραχιολάκι είτε με κάποιο άλλο τρόπο παρακολούθησης έπρεπε να ληφθεί τουλάχιστον αυτό το μέτρο», είπε χαρακτηριστικά.