Ο 58χρονος Μανώλης Σοροπίδης απολογήθηκε σήμερα στον ανακριτή και σύμφωνα με πληροφορίες όσα δήλωσε είναι εξοργιστικά και προκλητικά.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει δηλώσει πως αρνείται τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα. Αποδέχεται τις κατηγορίες της οπλοφορίας και της παράνομης οπλοχρησίας.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του στις 18/10/2017 ελιχε πάει στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών με σκοπό να αφαιρέσει μπρούτζινα καντήλια τα οποία στη συνέχεια θα πουλούσε για να εξασφαλίσει τη δόση του, δεδομένου ότι είναι 30 χρόνια τοξικομανής. Πρόσθεσε ότι βρισκόταν σε κακή κατάσταση γιατί είχε δυο μέρες να πάρει τη δόση του.

Συνεχίζοντας την απολογία του και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες φέρεται να δήλωσε πως κάποια στιγμή είδε πάνω σ’ ένα πεζούλι μια τσάντα και πήγε να την κλέψω καθώς θεώρησε ότι πιθανότατα να είχε χρήματα μέσα. Πήρε την τσάντα στα χέρια του και πήγε να φύγει. Τότε το θύμα τον έπιασε από πίσω από τα μαλλιά και σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κατηγορούμενος του επιτέθηκε προσπαθώντας να πάρει πίσω την τσάντα της.

Σύμφωνα με την απολογία του Σοροπίδη ακολούθησε πάλη κατά τη διάρκεια της οποίας έβγαλε το μαχαίρι που είχε στην κατοχή του για να τη φοβερίσει και να τον αφήσει να φύγει.

Όταν όμως η παθούσα είδε το μαχαίρι θύμωσε περισσότερο και με το ένα χέρι προσπάθησε να τον πιάσει από το λαιμό και με το άλλο χέρι προσπάθησε να του πιάσει το χέρι που κρατούσε το μαχαίρι. Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε πως ενδεχομένως η Δώρα να έπιασε πρώτα τη λεπίδα του μαχαιριού και έτσι δικαιολογούνται οι αμυχές που βρέθηκαν στο χέρι της. Τελικά, στην προσπάθειά του να την αποφύγει τίναξε το χέρι του για να αποφύγω το δικό της και έτσι υποστηρίζει ότι πρέπει να τη χτύπησε στο πρόσωπο.

Επακολούθησε πάλη καθώς προσπαθούσε να ξεφύγει, όπως υποστήριξε, ενώ εκείνη δεν τον άφηνε. Αναφορικά με το πλήγμα στη θωρακική χώρα που φαίνεται σοβαρό, ο Σοροπίδης δήλωσε πως δεν θυμόταν πώς έγινε.

Να σημειωθεί πως απαιτήθηκε ειδική επιχείρηση των ΜΑΤ για να αποχωρήσει ο 58χρονος δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Ωστόσο από την κατακραυγή και τις επιθέσεις δεν γλίτωσε ο δικηγόρος του τον οποίο χρειάστηκε να προστατεύσουν οι αστυνομικοί και να τον βάλουν σε ταξί για να φύγει.
 
Ο 58χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος.
 
Νωρίτερα χρειάστηκε να ενισχύθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις που αναζητούσαν τον τρόπο για να τον φυγαδεύσουν καθώς ξεχείλισε η οργή και η αγανάκτηση των συγγενών και των φίλων της Δώρας Ζέμπερη.

Δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τον θυμό τους μπροστά στην θέα του δολοφόνου του παιδιού τους. Δεκατέσσερις μαχαιριές και ένα «γιατί» που δεν θα απαντηθεί ποτέ.

Σε αυτό το κλίμα, από νωρίς το πρωί σήμερα μέχρι και το απόγευμα, στέκονταν έξω από την Ευελπίδων οι δικοί της άνθρωποι.


Οργισμένοι και με τον πόνο να βγαίνει μέσα από τις κραυγές τους.

Η αναστάτωση και η ένταση που επικρατεί από νωρίς το πρωί στην Ευελπίδων συνεχίζεται ακόμα και τώρα, αφού στο κτίριο 9 οι αστυνομικοί προσπαθούν να φυγαδεύσουν τον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη χωρίς να δημιουργηθούν πάλι επεισόδια.

Οι συγγενείς φωνάζουν «βγάλτε τον, δώστε τον στον λαό» και έχουν μπλοκάρει και τις δύο εξόδους. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σπάσανε με τα χέρια τους ένα στέγαστρο που είναι από την πλαϊνή έξοδο του κτιρίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της εφοριακού μέσα στο νεκροταφείο δέχθηκε και το πρωί άγρια επίθεση.

Ο 58χρονος άνδρας έφτασε νωρίτερα στον Ανακριτή στην Ευελπίδων συνοδεία ανδρών της ΟΠΚΕ, αλλά δεν γλίτωσε από τη μανία των συγγενών της άτυχης κοπέλας.

Του επιτέθηκαν με ό,τι βρήκαν. Τραγική φιγούρα η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη που επιτέθηκε με στυλό στον δολοφόνο.