Ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών ο τραγουδιστής Μιχάλης Χατζηγιάννης
Για την υπόθεση των εμβασμάτων των 5.300.000 ευρώ τα οποία φέρεται να είχε στείλει στην Κύπρο την περίοδο 2010-2011.
Ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας θα βρεθεί σήμερα ο γνωστός τραγουδιστής Μιχάλης Χατζηγιάννης. Ο τραγουδιστής θα περάσει το κατώφλι του Εφετείου της Αθήνας σήμερα το πρωί στις 11 π.μ. συνοδευόμενος από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Χρήστο Βρούστη.
Ο Μ. Χατζηγιάννης θα παραστεί στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εφετών που εξετάζει την υπόθεση που αφορά την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα που του έχει αποδοθεί σχετικά με τη γνωστή ιστορία των εμβασμάτων των 5.300.000 ευρώ τα οποία φέρεται να είχε στείλει στην Κύπρο την περίοδο 2010-2011.
Για το ζήτημα ο γνωστός τραγουδιστής έχει απαλλαγεί με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας από το βασικό αδίκημα της φοροδιαφυγής, ενώ ήδη η εισαγγελέας έχει προτείνει προς το δικαστικό συμβούλιο και την απαλλαγή του για την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Ο γνωστός τραγουδιστής, σύμφωνα με τον συνήγορο του κ. Βρούστη, προσδοκά πλέον την έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος, προκειμένου να μπει τέλος στη δικαστική του περιπέτεια μετά την αθώωσήτου από το βασικό αδίκημα της φοροδιαφυγής.
Σημειώνεται ότι το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων τον είχε απαλλάξει από την κατηγορία της φοροδιαφυγής, κρίνοντας ότι ο Μιχάλης Χατζηγιάννης δεν απέκρυβε εισοδήματα και τα χρήματα των εμβασμάτων προέρχονταν από εισοδήματά του περασμένων ετών.
Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έχει ασκήσει έφεση στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας το οποίο τον παρέπεμπε σε δίκη για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και, έτσι, το ζήτημα έφτασε ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών.
Σύμφωνα με το βούλευμα με το οποίο έχει παραπεμφθεί σε δίκη ο Μιχάλης Χατζηγιάννης: «...στη Γλυφάδα Αττικής, κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2010 έως 31.12.2011, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ενεργώντας με πρόθεση, τέλεσε την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αποκρύπτοντας και συγκαλύπτοντας την αλήθεια όσον αφορά στη φύση, προέλευση, διάθεση, διακίνηση και χρήση περιουσίας, καθώς και την κυριότητά του επί της περιουσίας αυτής, εν γνώσει του γεγονότος ότι η τελευταία (περιουσία) προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες».