Νέες συλλήψεις για κύκλωμα ηρωίνης
Αξίας 60 εκατ. ευρώ οι ποσότητες που έχουν κατασχεθεί από τις αρμόδιες αρχές
Δύο Έλληνες, μία γυναίκα που εμφανίζεται ως η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας και ένας άνδρας, βρίσκονται μεταξύ των 14 συλληφθέντων για τη νέα ποσότητα μαμούθ που βρέθηκε στο Κορωπί.
Ο ένας από τους σημερινούς συλληφθέντες, που είναι Έλληνας, φέρεται να έχει βοηθήσει στη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών στην έπαυλη στη Φιλοθέη και ήταν υπό διαρκή παρακολούθηση εδώ και καιρό από την ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. Οι άλλοι 12 συλληφθέντες στην πλειονότητά τους είναι Τούρκοι υπήκοοι και οι 10 από αυτούς αποτελούν το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου.
Οι άντρες του λιμενικού που έκαναν αιφνιδιαστική έφοδο σε αποθήκη στη Βάρης-Κορωπίου, στην περιοχή Λαμπρικά εντόπισαν ακόμη 986 κιλά και 600 γραμμάρια ηρωίνης. Την αποθήκη χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος που συνελήφθησαν πριν λίγες ημέρες σε βίλα της Φιλοθέης. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη αποθήκη βρίσκεται κοντά στην αποθήκη που βρέθηκαν οι άλλες ποσότητες ηρωίνης.
Οι λιμενικές αρχές κατέσχεσαν το Σάββατο το βράδυ και ένα δεξαμενόπλοιο στην Ελευσίνα με την ονομασία Νουρ 1 και σημαία Τόνγκο, με το οποίο είχε μεταφερθεί στην Ελλάδα η τεράστια ποσότητα ηρωίνης. Το συγκεκριμένο πλοίο δεσμεύτηκε και κατασχέθηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση του λιμενικού σώματος κατά την οποία έγιναν και οι συλλήψεις.
Το τάνκερ βρίσκεται στη Βλήχα Ελευσίνας. Εκτιμάται ότι απέπλευσε τέλη Απριλίου από λιμάνι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ αρχές Μάιου ανοιχτά του Ομάν μεταφορτώθηκε το φορτίο της ηρωίνης.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι το ελληνικό λιμενικό επέδειξε υψηλό επαγγελματισμό, εκφράζοντας τα θερμά συγχαρητήρια του ίδιου και του πρωθυπουργού για τον υψηλό επαγγελματισμό που επέδειξαν οι άνδρες του λιμενικού.
Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση ήδη έχουν προφυλακιστεί τρεις Έλληνες, ανάμεσά τους ένας εφοπλιστής και πέντε Τούρκοι, οι οποίοι έγιναν αντιληπτοί επειδή ξόδευαν τεράστια ποσά σε αγορές ειδών πολυτελείας, όπως ακριβά αυτοκίνητα και κοσμήματα αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ, σε διάφορες περιοχές της Αθήνας όπου διέμεναν.