Η εκδήλωση που έμεινε στην καρδιά του αντιναυάρχου Ν.Τσούνη
Στο «Κέντρο Ειδικής Φροντίδας Παιδιών» (ΚΕΦΠ), στο ιστορικό Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιά (ΝΝΠ), με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους.
Μία από τις πολλές εορταστικές εκδηλώσεις στις οποίες παραβρέθηκε αυτές τις ημέρες ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ του έμεινε στην καρδιά και στην ψυχή ήταν ασφαλώς αυτή που πραγματοποιήθηκε στο «Κέντρο Ειδικής Φροντίδας Παιδιών» (ΚΕΦΠ), στο ιστορικό Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιά (ΝΝΠ), με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους.Ο αρχηγός συνοδευόμενος από μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, παρέστη στην εορταστική εκδήλωση του Κέντρου, αντάλλαξε ευχές και επικοινώνησε με το προσωπικό του, καθώς και με γονείς και τα μικρά παιδιά τους, που συμμετέχουν στα προγράμματα του Κέντρου, παρέχοντας μοναδικές υπηρεσίες όχι μόνο για το Πολεμικό μας Ναυτικό, αλλά και για όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Μάλιστα τόσο αυτός, όσο και οι άλλοι ναύαρχοι πρόσφεραν με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση στα παιδάκια που ήταν παρόντα στην τελετή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΕΦΠ λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2006, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις εγκαταστάσεις του ΝΝΠ, μετά από σχετική πρωτοβουλία του τότε αρχηγού ΓΕΝ ναυάρχου ε.α. Δημητρίου Γούση, που βρήκε ευήκοα ώτα από την τότε πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, ιδίως τον τότε Πειραιώτη βουλευτή και ΥΦΕΘΑ Βασίλη Μιχαλολιάκο. Πρώτος του διευθυντής που «έτρεξε» από το μηδέν το πρόγραμμα ήταν ο τότε Πλοίαρχος (ΥΙ) Δαμιανός και το προσωπικό του αποτελείτο από γιατρούς και νοσηλεύτριες του ΠΝ.
Σήμερα αποστολή του ΚΕΠΦ είναι η παροχή των υπηρεσιών του σε παιδιά των οικογενειών του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.Το Κέντρο έχει στελεχωθεί από εξειδικευμένους δασκάλους ειδικής σχολικής αγωγής, κλινικούς/σχολικούς ψυχολόγους, παθολόγους λόγου (λογοθεραπευτές), εργοθεραπευτή και κοινωνικό λειτουργό, παρέχοντας θεραπευτικά προγράμματα και θεραπείες.Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2013, αποφασίσθηκε η διακλαδική στελέχωση του Κέντρου και έκτοτε στελεχώνεται με εξειδικευμένο προσωπικό που προέρχεται από όλους τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΞ, ΠΝ, ΠΑ) καθώς και του ΛΣ–ΕΛΑΚΤ.