Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε γιατρός στην Καλαμάτα ο οποίος έδινε πλαστές ιατρικές συνταγές σε πελάτες, καθώς και φάρμακα που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά.

Ο 56χρονος γιατρός συνελήφθη την Τετάρτη το μεσημέρι στην Καλαμάτα από άνδρες του ΔΙΑΣ και, μετά από έρευνα που έγινε στο όχημά του, βρέθηκαν 90 ναρκωτικά δισκία, μία πλαστή ιατρική συνταγή, δύο σύριγγες, 4 συνταγολόγια, ένα φαρμακευτικό σκεύασμα και μία σφραγίδα.

Ο συλληφθείς βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, πλαστογραφία και παράβαση καθήκοντος.

Μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ναρκωτικών της Ασφαλείας Καλαμάτας, προέκυψε ότι o 56χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από την 30.10.2017 έως και την Τετάρτη, προσκόμισε σε φαρμακείο 13 πλαστές ιατρικές συνταγές και προμηθεύτηκε πλήθος δισκίων που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά, ενώ διαπιστώθηκαν άλλες δύο περιπτώσεις κατά τις οποίες, προσκομίζοντας πλαστές ιατρικές συνταγές, επιχείρησε να προμηθευτεί ναρκωτικές ουσίες από φαρμακεία, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Συνολικά κατασχέθηκαν από τον γιατρό 5 σφραγίδες διαφόρων τύπων, 13 βιβλιάρια συνταγών, πλήθος αποκομμάτων ιατρικών συνταγών, 3 φαρμακευτικά σκευάσματα και ένας εκτυπωτής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.