Με μια ανακοίνωσή του ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος τοποθετήθηκε στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Ο τέως βασιλιάς τόνισε με την επιστολή του πως η επιλογή του ονόματος της γειτονικής χώρας δεν πρόκειται να αλλάξει την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Ζήτησε μάλιστα από την κυβέρνηση να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη χώρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τέως:

«Βρισκόμαστε, ενδεχομένως, κοντά σε μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα. Σε μια στιγμή όπου καλούμαστε να υπερασπιστούμε όσα σημαίνει η Μακεδονία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Η ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν διακυβεύεται από την επιλογή ενός ονόματος. Το δικαίωμά μας όμως να τιμούμε όσα σημαίνει ο συμβολισμός του ονόματος αυτού και τη θύμηση όσων είναι χαραγμένων στην ελληνική ψυχή δεν μπορεί να διαπραγματευτεί μόνο βάσει γεωγραφικών προσδιορισμών και άλλων περιγραφών.

Οι εικόνες σύμπνοιας αυτών των ημερών αντικατοπτρίζουν την ενότητα που πάντα επιδεικνύει ο ελληνικός λαός στα σημαντικά ζητήματα.

Εύχομαι, ολόψυχα, η πολιτική ηγεσία να επιτύχει την -ομολογουμένως- δύσκολη ισορροπία που απαιτείται τις ερχόμενες εβδομάδες».