Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διάστημα από 5 έως 16 Φεβρουαρίου 2018, η εκπαίδευση στο αντικείμενο της χειμερινής διαβιώσεως των σπουδαστών της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) του Στρατού Ξηράς, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Περτουλίου Τρικάλων.

Ακολούθως, στον ίδιο χώρο και στις ίδιες εγκαταστάσεις προσήλθαν για εκπαίδευση στο ίδιο αντικείμενο οι σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) της Θεσσαλονίκης.

Σκοπός της χειμερινής εκπαιδεύσεως ήταν (και είναι φυσικά) «η εξοικείωση στη διαβίωση σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην ύπαιθρο και η επαύξηση της σωματικής και ψυχικής αντοχής του προσωπικού», συμφώνως με το ΓΕΣ, και όχι φυσικά να κάνει...σκιέρς τους μαθητές της ΣΜΥ.

Η εκπαίδευση αυτή περιελάμβανε αντικείμενα επιχειρησιακής και ειδικής εκπαιδεύσεως σε χιονοσκεπείς περιοχές, με έμφαση στην ατομική τακτική, στη διεξαγωγή ασκήσεων μικρών κλιμακίων, στις πορείες, στις βολές και στη διαβίωση σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Πάντα συμφώνως με το ΓΕΣ, «οι σπουδαστές της Σχολής ανταπεξήλθαν με άριστο τρόπο στο απαιτητικό πρόγραμμα της εκπαίδευσης. Το ΓΕΣ παρακολουθεί συνεχώς την πρόοδο των σπουδαστών και τους παρέχει εκείνα τα εφόδια που έχουν ως στόχο τη διαμόρφωση των αυριανών υπαξιωματικών με άρτια επαγγελματική και επιστημονική κατάρτιση, γεγονός που θα συμβάλει στη δημιουργία του στρατού του Μέλλοντος».

Λ.Σ.Μ.