Δεν είναι μόνο το ευρύ προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου που κάνει εντύπωση στη νέα δημοσκόπηση της Pulse που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, άλλωστε αυτό έχει εδραιωθεί εδώ και πολλούς μήνες, όσο η επίδραση που εξακολουθεί να έχει στην κοινή γνώμη η υπόθεση της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο και η συνεχιζόμενη κράτησή τους σε φυλακή υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Με την κυβέρνηση να ομολογεί ότι δεν γνωρίζει πότε ακριβώς θα λήξει η περιπέτεια των δύο στελεχών και την πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου σε πρωτοφανή απόσταση και διγλωσσία (όμηροι οι δύο για τον Πάνο Καμμένο, υπερτροφικός ο λόγος Καμμένου για τον αναπληρωτή του Φώτη Κουβέλη), το 51% των ερωτηθέντων αποδοκιμάζει τους χειρισμούς της κυβέρνησης (αξιολογεί «αρνητικά» ή «μάλλον» αρνητικά τις πρωτοβουλίες της Αθήνας). Μόλις ένα 32% βλέπει τις πρωτοβουλίες θετικά» ή «μάλλον θετικά».

Σχεδόν οκτώ στους δέκα ψηφοφόρους πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα «πολύ» ή «αρκετά» σημαντικό θέμα. Μόλις το 3% εκτιμά ότι το θέμα είναι λίγο ή ελάχιστα σημαντικό. Ακόμα και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το ζήτημα είναι σημαντικό. Σύμφωνα με την Pulse, μεταξύ των ψηφοφόρων που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, το 79% θεωρεί ότι πρόκειται για σημαντικό θέμα, ενώ μόλις οι μισοί ψηφοφόροι του αποτιμούν θετικά τη διαχείριση της υπόθεσης από την Αθήνα.

Κατά τα άλλα, στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή) η ΝΔ εμφανίζεται στο 31,5%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο 21,5% και το Κίνημα Αλλαγής με 8,5%. Έπονται η Χρυσή Αυγή με 8%, το ΚΚΕ με 6% ενώ ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων εμφανίζονται αμφότεροι στο 2%.