ΕΥΑΘ: Όλα έγιναν καλώς, δυστυχώς διψάσατε, ζητάμε συγγνώμη
Και για τα προβλήματα που επιμένουν, φταίνε οι καταναλωτές...
Μετά από μία εβδομάδα ταλαιπωρίας, αλλά και μια αργοπορημένη σύσκεψη στο περίφημο Γραφείο Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης, ήρθε και η διοίκηση της ΕΥΑΘ να ζητήσει συγγνώμη για το μαρτύριο της σταγόνας στην πόλη. Στην ανακοίνωση του ίδιου του προέδρου αναφέρεται ότι όλα έγιναν καλώς και βάσει χρονοδιαγράμματος. Όσο για τα προβλήματα που παραμένουν, αυτά οφείλονται στην... υπερκατανάλωση. Κοινώς, στους ίδιους τους καταναλωτές.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιάννης Κρεστενίτης αναφέρει: «Αν και η μεγάλη και πολύ σοβαρή βλάβη του αγωγού της Αραβησσού αποκαταστάθηκε τεχνικά εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε δοθεί από την αρχή, δηλαδή το μεσημέρι της Παρασκευής 30/3/18, αν και η επανατροφοδότηση του δικτύου της πόλης με το νερό της Αραβησσού έχει ξεκινήσει εδώ και ένα 24ωρο, έχοντας εξασφαλίσει όλους τους απαραίτητους ελέγχους ποιότητας για το πόσιμο νερό, αν και καταβλήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες από τα συνεργεία της εταιρείας, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης δυστυχώς ταλαιπωρήθηκαν σημαντικά στερούμενοι ενός κοινού αγαθού όπως το νερό. Για τον λόγο αυτό η διοίκηση της ΕΥΑΘ και εγώ προσωπικά ζητούμε συγνώμη και κυρίως από τους πιο ευάλωτους κοινωνικά και οικονομικά συμπολίτες μας. Θεωρούμε βέβαια ότι οφείλουμε να παρουσιάσουμε τη σειρά των γεγονότων, τη σειρά των ενεργειών μας και κυρίως τι πρέπει να κάνουμε για την αντιμετώπιση της έλλειψης νερού από την πόλη».
Σε ό,τι αφορά την υδροδότηση της πόλης, αυτήν τη στιγμή, η ΕΥΑΘ ενημερώνει ότι οι ποσότητες νερού που εισέρχονται στο δίκτυο της πόλης είναι απολύτως ικανοποιητικές, δεδομένου ότι η μέση ωριαία παροχή νερού από την Αραβησσό, τον Αλιάκμονα (Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού) και συμπληρωματικές πηγές αγγίζει τα 12.000 κ.μ., ποσότητα μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη που είναι τα 10.500 κ.μ./ώρα.
Παρόλα αυτά, στις βόρειες και υψηλές περιοχές του Πανοράματος και σε τμήματα του Επταπυργίου παρουσιάζονται τμηματικά προβλήματα υδροδότησης (κυρίως λόγω υπερκατανάλωσης μετά την παρατεταμένη διακοπή), ενώ στις Συκιές συνεχίστηκε η προγραμματισμένη διακοπή, ώστε να υδροδοτηθεί η Άνω Πόλη.