Αμφισβητεί το ΓΕΕΘΑ το γεγονός του ότι οι συγκεκριμένες τρεις φωτογραφίες που εμφανίζονται στο διαδίκτυο περί υψώσεως της Ελληνικής Σημαίας στη νησίδα Ανθρωποφάγοι συνέβη όντως στη συγκεκριμένη νησίδα, όπως υποστηρίζεται στην τοπική ιστοσελίδα samos24.gr, και συνακόλουθα τα όσα υποστηρίζει ο Τούρκος πρωθυπουργός Γιλντιρίμ ότι τη Ακτοφυλακή της χώρας του επενέβη και κατέβασε τη σημαία από την «αμφισβητούμενη» (κατά την Άγκυρα) προαναφερθείσα νησίδα.

«Δεν υπήρξε η παραμικρή τουρκική ναυτική δραστηριότητα κοντά στο συγκεκριμένο νησί καθ’όλο το περασμένο τριήμερο, από την Παρασκευή που έγινε γνωστό το συγκεκριμένο περιστατικό με την γνωστή ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα» υποστηρίζουν πηγές του ΓΕΕΘΑ, αμφισβητώντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς, τα υποστηριζόμενα του Τούρκου πρωθυπουργού, σημειώνοντας επιπροσθέτως ότι από τις εμφανιζόμενες στο διαδίκτυο τρεις φωτογραφίες, δεν προκύπτει ότι αυτές έχουν τραβηχτεί στη συγκεκριμένη νησίδα.

Συμφώνως με το δημοσίευμα της ιστοσελίδος samos24.gr την περασμένη Παρασκευή 13 Απριλίου, ομάδα τριών νεαρών ντόπιων κατοίκων των Φούρνων μετέβη με φουσκωτό στη νησίδα Ανθρωποφάγοι και ύψωσαν την Ελληνική σημαία, ανεβάζοντας μάλιστα και τρεις φωτό από την «επιχείρηση».

Συμφώνως με την προαναφερθείσα ιστοσελίδα «Ο Ανθρωποφάς είναι μία ακατοίκητη νησίδα του συμπλέγματος των Φούρνων Ικαρίας. Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Φούρνων Κορσεών. Στη λίστα EGAYDAAK του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών συγκαταλέγονται 25 νησιά και 127 νησίδες και βραχονησίδες του Αιγαίου που χαρακτηρίζονται ως «αμφισβητούμενες περιοχές».

Στις «αμφισβητούμενες περιοχές» για την Τουρκία είναι και το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Ικαρίας όπου υπάρχουν δεκαεπτά ευαίσθητοι στόχοι: Θύμαινα και Θυμαινάκι, Ξέρα, Κατεργάρικα, Λιμενόπετρα, Αλαφονήσι, Κισιρία, Κουρνιαχτή, Στρογγυλό, Πλάκα, Πλακάκι, Πρασονήσι, Μακρονήσι, Μεγάλος και Μικρός Ανθρωποφάς, Μικρός και Μεγάλος Άγιος Μηνάς.»