Η καταδρομική επίθεση του Ρουβίκωνα, νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, στο κτίριο του ΣτΕ στο κέντρο της Αθήνας προκαλεί εύλογα ερωτήματα για το σχεδιασμό του αρμόδιου υπουργείου -αν και εφόσον υπάρχει- για τη φύλαξη δημόσιων κτιρίων και Υπηρεσιών. Το κτίριο του ΣτΕ -του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας- αποτελούσε στόχο έτσι κι αλλιώς, άλλωστε τα μέλη του Ρουβίκωνα την είχαν ουσιαστικά προαναγγείλει.

«Μόλις μας έγινε ενημέρωση από τη συνήγορό μας. Ασκήθηκε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης στη Σύρο. Θα δικαστούν οι σύντροφοί μας ξανά. Το μήνυμα ελήφθη και θα απαντηθεί» ανέφερε ηγετικό στέλεχος με ανάρτηση στο Facebook.

Για πρώτη φορά συμμετείχε μεγάλη ομάδα ατόμων, ενώ εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι αναπτύσσεται και μια «συμμαχία» με ομάδες αντιεξουσιαστών από τη Θεσσαλονίκη. Ένα από τα ηγετικά στελέχη του Ρουβίκωνα φρόντισε να δώσει κλίμα: «Θα ακολουθήσουν και άλλες επιθέσεις»...

Κατά τα άλλα, οι Αρχές εξετάζουν τις κάμερες ασφαλείας για να δουν τη διαδρομή των ατόμων προς το ΣτΕ και την αποχώρησή τους. Προσαγωγές δεν έχουν γίνει.

Από το πρωί συνεργεία καθαρίζουν το κτίριο του ΣτΕ, το οποίο έχει υποστεί σημαντικές ζημιές. Τα περίπου 50 με 60 άτομα έσπασαν τουλάχιστον 10 τζάμια και απείλησαν τον μοναδικό φρουρό. Φέρονται μάλιστα να του είπαν: «Κάτσε εκεί που είσαι, είμαστε από τον Ρουβίκωνα».

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρης Γερακαράκος αναφέρθηκε στην επίθεση, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1. Είπε ότι η χώρα αφήνει ανεξέλεγκτο το φαινόμενο και ότι αν η Αστυνομία γνώριζε ότι θα γίνει επιχείρηση, θα έπρεπε να είχε λάβει μέτρα και να φυλαχτεί το κτίριο.