Κύκλοι της ΝΔ υπογραμμίζουν, με αφορμή δημοσιεύματα για το τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε διάλογό του με ευρωβουλευτές του ΕΛΚ στο Μόναχο, πως η θέση του προέδρου του κόμματος για την ΠΓΔΜ είναι σταθερή. 

«Ο κ.Μητσοτακης στο διάλογο που είχε με ευρωβουλευτές του ΕΛΚ στο Μόναχο επανέλαβε τις γνωστές και πάγιες θεσεις της ΝΔ σε σχέση με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις. Υπογράμμισε συγκεκριμένα οτι αναγκαίες προϋποθέσεις για να υπάρξει οποιοσδήποτε συμβιβασμός είναι η
αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων με την απάλειψη καθε αλυτρωτικής αναφορας και η υιοθέτηση μιας ονομασίας που θα χρησιμοποιείται έναντι ολων και για κάθε χρήση (erga omnes)» ανέφεραν στελέχη της Πειραιώς.

«Τόνισε επιπλέον οτι
δεν μπορει να γινει καθοιονδήποτε τρόπο αποδεκτή η αναγνώριση «μακεδονικης εθνοτητας» και «μακεδονικης γλώσσας» και επισήμανε οτι οι Έλληνες εχουν αυξημένη ευαισθησία στο θέμα του ονόματος καλώντας τους Ευρωπαίους να τη σεβαστούν. Αναφερόμενος τέλος στην πορεία της διαπραγμάτευσης σημείωσε πως "η κυβερνηση κρατα την αντιπολίτευση σε βαθύ σκοτάδι"».