Με την ευκαιρία της σημερινής «Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής» το Πολεμικό Μουσείο διοργανώνει σήμερα – σχεδόν ταυτοχρόνως – δύο μουσικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή εξαιρετικών στρατιωτικών μουσικών σχημάτων, όπως η φημισμένη Στρατιωτική Μουσική του Πολεμικού μας Ναυτικού και η το γνωστό μουσικό σύνολο “Jazz Sextet” της ΑΣΔΥΣ του Στρατού Ξηράς.


Πιο συγκεκριμένα. Η πρώτη από τις εκδηλώσεις αυτές, με τίτλο μία «Βραδιά αφιερωμένη στον παγκόσμιο και ελληνικό κινηματογράφο» θα ξεκινήσει στις 20:30 το βράδυ και σε αυτήν συμμετέχουν η φημισμένη μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, σε συνεργασία με καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η συναυλία θα δοθεί στο Αμφιθέατρο του Μουσείου.


Η δεύτερη εκδήλωση με τίτλο με “Blues Mood” πραγματοποιείται στον υπαίθριο χώρο του αίθριου του Πολεμικού Μουσείου με το μουσικό σύνολο “Jazz Sextet” της «Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού» (ΑΣΔΥΣ), όπου θ’ ακουστούν συνθέσεις με κοινό γνώρισμα την “blues” φόρμα, που συνδέει τα αφροαμερικάνικα μουσικά στοιχεία με την σύγχρονη jazz, καλύπτοντας έτσι ένα ευρύ φάσμα της ιστορίας της jazz. Η συναυλία θα αρχίσει στις 9 το βράδυ και θα ολοκληρωθεί στις 11 το βράδυ.


Το “Jazz Sextet”' δημιουργήθηκε το 2014 με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για τα «190 χρόνια της Στρατιωτικής Μουσικής 1825-2015» και μέχρι σήμερα έχει εμφανισθεί σε ποικίλους χώρους (Νομισματικό και Επιγραφικό Μουσείο Αθηνών, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων) καθώς και στην εκπομπή “Jazz in the City” του Γ’ Προγράμματος της ΕΡΤ. Έλαβε εξαιρετικές κριτικές για τα προγράμματα “Duke Ellington”, που παρουσίασε το 2015 και “Afro-Cuba music”, που παρουσίασε το 2016.


Το μουσικό σύνολο “Jazz Sextet” αποτελείται πλέον από οκτώ μουσικούς, οι οποίοι ο καθένας ξεχωριστά ασχολείται με την Jazz μουσική αλλά και με άλλα είδη μουσικής, είτε ως εκτελεστές μουσικών οργάνων είτε ως ενορχηστρωτές και συνθέτες. Στο “Jazz Sextet” παίζουν οι: Ανθυπολοχαγός Κώστας Κεφαλάς – Τρομπέτα, Ανθυπασπιστής Γιάννης Καΐκης – Τρομπόνι, Αρχιλοχίας Γιώργος Κωνσταντάκης - τενόρο σαξόφωνο, Αρχιλοχίας Κωνσταντίνος Ζώτος – Πιάνο, Αρχιλοχίας Λεωνίδας Μαλάκης - Βαρύτονο σαξόφωνο, Ανθυπασπιστής Νικόλας Αθανασιάδης – Τύμπανα, Ανθυπολοχαγός Ιωάννης Χατζηιωάννου – Μπάσο, Αρχιλοχίας Γιώργος Παυλής – Κρουστά.