«Άνθρωποι που βοηθούσαμε που μείνανε τελευταίοι λένε ότι ακούγανε ανθρώπους πίσω τους να ζητάνε βοήθεια. Είχαμε αφήσει την πόρτα ανοιχτή… αλλά λόγο του καπνού δεν κατάφεραν να την βρουν».

Συγκλονίζει η περιγραφή στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, και στην Ανδριάννα Ζαρακέλη, του ιδιοκτήτη του οικοπέδου κ. Φράγκου, στο οποίο βρέθηκαν οι 25 άνθρωποι που κάηκαν ζωντανοί γιατί δεν κατάφεραν αν βρουν ποτέ την έξοδο για την παραλία.  

«Οι συνθήκες ήταν απίστευτες προσπαθήσαμε να σώσουμε όσο κόσμο μπορούσαμε» δήλωσε ο κ. Φράγκος, ο οποίος περιέγραψε τα λεφτά λεπτά πριν 25 συνάνθρωποί μας παραδοθούν στον πύρινο εφιάλτη.

«Προσπαθούσαμε να φύγουμε κι εμείς με το αυτοκίνητο, ήμασταν από παντού αποκλεισμένοι. Πολύς κόσμος είχε εγκλωβιστεί. Ανοίξαμε τις πόρτες και όσο μπορούσαμε δώσαμε διέξοδο στη θάλασσα.  

Στην ερώτηση εάν οι άνθρωποι που βρήκαν διέξοδο στο οικόπεδό του γνώρισαν πώς θα οδηγηθούν στην θάλασσα, ο κ. Φράγκος απάντησε «όχι. Δεν γνώριζαν. Δεν ήξερε ο κόσμος, γιατί πρέπει να γνωρίζεις πού είναι η πόρτα προς την θάλασσα.

Οι πρώτοι που τους βοηθήσαμε ήταν γύρω στα 20 με 30 άτομα. Μ’ αυτούς κατέβηκα κι εγώ. Μιλάμε για παιδάκια, για ηλικιωμένους, για έγκυες γυναίκες. Μ’ αυτούς κατέβηκα κι εγώ. Τους κατεβάσαμε από μια σκαλίτσα και μείναμε στα βράχια. Η πόρτα παρέμεινε ανοιχτή. Ήρθε ο επόμενος κόσμος, ο οποίος όμως δυστυχώς εγκλωβίστηκε στο κτήμα. Υπήρχε πολύς καπνός και φωτιά. Καιγόταν δίπλα το σπίτι, τα δέντρα και τα πουρνάρια.

Ο κόσμος που μπήκε δεν ήξερε πώς να βγει. Δύο λεπτά πριν κατέβουμε εμείς στον γκρεμό πήραν φωτιά όλα τα πουρνάρια που βρίσκονταν κοντά στην παραλία και στον γκρεμό, οπότε οι άνθρωποι αυτοί και να γνώριζαν πώς να βγούνε δεν θα μπορούσαν. Άνθρωποι που βοηθούσαμε που μείνανε τελευταίοι λένε ότι ακούγανε ανθρώπους πίσω να ζητάνε βοήθεια».