Ηχητικό ντοκουμέντο από τη συνέντευξη της καθαρίστριας
Μέσα από τις φυλακές της Θήβας μίλησε για πρώτη φορά η 53χρονη καθαρίστρια για την υπόθεσή της, που έχει συγκλονίσει τη χώρα και δηλώνει «Ήθελα μια καλύτερη ζωή για τα παιδιά μου»
Σπαρακτική είναι η «απολογία» και παράλληλα εξομολόγηση της 53χρονης καθαρίστριας μέσα από τη φυλακή, η οποία παραδέχεται ότι παραποίησε στοιχεία στο απολυτήριό της, μόνο και μόνο για να έχουν μια καλύτερη τύχη τα παιδιά της και να μην αναγκαστούν να μεγαλώσουν σε ορφανοτροφείο όπως η ίδια.
Στη συνέντευξή της στην εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» και την Βάσω Σαμακοβλη η 53χρονη γυναίκα τονίζει πως έκανε τα πάντα για τα παιδιά της λέοντας χαρακτηριστικά: «Ντρέπομαι αλλά ήθελα τα παιδιά μου να έχουν μια καλύτερη ζωή από τη δική μου. Έτρεμε η ψυχή μου μη μεγαλώσουν σε ίδρυμα όπως εγώ».
Με την φωνή της γεμάτη απόγνωση, για όλα τα πρωτόγνωρα που ζει και αντιμετωπίζει μέσα στη φυλακή η 53χρονη καθαρίστρια βρήκε το κουράγιο όχι μόνο να μιλήσει για την άδικη όπως την χαρακτήρισε και η ίδια ποινή που της έχει επιβληθεί, καθώς και για την στάση των δικαστών απέναντί της, αλλά δεν ξεχνάει να ευχαριστήσει και όλους όσοι της συμπαραστάθηκαν. «Ευχαριστώ πάρα πολύ όλο τον κόσμο. Είναι άδικη η ποινή που μου έριξαν. Γιατί εγώ όπως είπα τα έκανα όλα για τα παιδιά μου» αναφέρει στην αποκλειστική της συνέντευξη μέσα από τη φυλακή στην δημοσιογράφο, Βάσω Σαμακοβλή.
Η 53χρονη καθαρίστρια, επαναλαμβάνει πολλές φορές την αδικία που νοιώθει, παραδεχόμενη όμως την ενοχή της, όσον αφορά την παραποίηση στοιχείων. Επικαλείται άγνοια για το πόσο «βαρύ» ήταν τελικά το έγκλημά της. Δεν αρνείται να «πληρώσει», αλλά εκτιμά ότι είναι βαριά η ποινή που της έχει επιβληθεί. Λυγίζει ωστόσο και ξεσπά σε κλάματα όταν μιλάει για τα παιδιά της και για τις δύσκολες καταστάσεις που είχε να αντιμετωπίσει η ίδια, προκειμένου να σταθεί με αξιοπρέπεια στη ζωή, τόσο η ίδια, όσο και τα παιδιά της. «Δεν ήθελαν να μεγαλώσουν τα παιδιά μου έτσι. Όπως εγώ, σε ορφανοτροφείο ήμουν. Γονείς δεν είχα.
Σε χαμόσπιτο έμενα. Ήθελα να απλά να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Δεν το έκανα ούτε για να βγάλω πλούτη, ούτε για τίποτα. Για να μεγαλώσω δύο παιδιά μόνο και τα κατάφερα. Και νοιώθω περήφανη γι’ αυτό. Εγώ ούτε να κλέψω ήθελα ούτε τίποτα, μια δουλειά ήθελα μόνο».
Τότε δεν είχαμε δουλειά κανένας. Σε χαμόσπιτο μέναμε. Τρέχανε νερά από πάνω. Ερχόταν η πρόνοια και έβλεπε σε τι κατάσταση ήταν τα παιδιά. Δεν ήθελα να βρεθούμε σε κατάσταση να μου πάρουν τα παιδιά. Και να βρεθούν τα παιδιά στο ορφανοτροφείο όπως εγώ. Κι έτσι έκανα αυτό το έγκλημα που έκανα. Το Ε, το έκανα Στ’. Για μία τάξη δηλαδή. Κι έτσι δούλεψα. Δούλεψα όμως, δεν τα έκλεψα. Πρόσφερα στο κράτος. Ούτε πλούτη έκανα ούτε τίποτα».
Στο Δικαστήριο
Η 53χρονη αποκαλύπτει ότι όταν έμαθε από τη δικαιοσύνη ότι αυτό που έκανε ήταν παράνομο, έσπευσε να τελειώσει το σχολείο και να πάρει απολυτήριο, όμως ούτε αυτό ικανοποίησε τους δικαστές. Όταν το έμαθα ότι ήταν παράνομο αυτό, γιατί δεν ήξερα και πολλά γράμματα, από ορφανοτροφείο ήμουνα, πήγα και έβγαλα το δημοτικό. Γιατί δεν ήξερα ότι ήταν τόσο κακό. Δεν το δέχτηκαν όμως. Έβγαλα και το σχολείο. Τους το πήγα στο δικαστήριο. Παρακαλώ λέω δώστε μου μια ευκαιρία. Σας εκλιπαρώ. Πιστεύω ότι χρειάζομαι μια δεύτερη ευκαιρία. Δεν με άκουσαν όμως.
Απλά με κοιτούσαν εγώ έκλαιγα ζητούσα συγνώμη. Ζητάω χίλια συγνώμη. Να πληρώσω λέω γι’ αυτό που έκανα, όμως όχι αυτή την ποινή. Έκανα αδίκημα; Να πληρώσω, όχι όμως αυτή την ποινή. Στο πρώτο δικαστήριο με είχαν ρίξει 15 χρόνια. Έλεγα μετά μήπως είναι μάνες και με καταλάβουνε. Όχι μόνο έχασα την δουλειά μου. Έχασα τελείως τα 20χρόνια που δούλευα. Είναι σαν να μην έχω δουλέψει ποτέ. Μου πήραν τη δουλειά, με διέγραψαν (σ.σ. από την ασφάλιση) , και με έκλεισαν και φυλακή».
Όσο για το πώς ζούσε τα τελευταία χρόνια αποκαλύπτει: «Με ζούσε λίγο η πεθερά μου. Λίγο τα παιδιά μου. Πού και πού πήγαινα κι εγώ και κρατούσα κανέναν παππού. Σας λέω μέσα από την καρδιά μου, ό,τι αν μπορούσα να το ξεπληρώσω θα το έκανα, αλλά δεν ξέρω πως. Πάντως ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Κι εσάς και όλους. Δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω, σας ευχαριστώ. Δεν ξέρω και πολλά γράμματα».