Την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας ισχυρίζονται ότι έριξαν Τούρκοι χάκερς.

Οι αυτοαποκαλούμενοι «κυβερνοπολεμιστές επιδρομείς» διατείνονται πως κατέβασαν σήμερα (26/12/2018) την ιστοσελίδα του ελληνικού ΥΠΕΞ, και ειδικότερα το παράρτημα που αφορά την εθνική στρατηγική.

«Μπορεί μια νύχτα να έρθουμε ξαφνικά, τα νεύρα μας έχουν χτυπήσει κόκκινο. Προειδοποιούμε όσους ξεπερνούν τα όρια και τους υπενθυμίζουμε ότι η ιστορία μια μέρα θα επαναληφθεί» ανέφεραν στα μηνύματά τους στο διαδίκτυο.

Μάλιστα, οι Τούρκοι λένε πως έσπασαν τους κωδικούς και μπήκαν σε ελληνικούς ηλεκτρονικούς λογαριασμούς, ενώ προαναγγέλλουν επιθέσεις και σε ελληνικά ΜΜΕ «αν συνεχίσει την ίδια τακτική η ελληνική κυβέρνηση».

Διαψεύδει το ΥΠΕΞ

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, από τη δική του πλευρά, διαψεύδει μέσω κύκλων ότι η ιστοσελίδα και τα e-mail δεν έπαψαν ποτέ να βρίσκονται σε λειτουργία. Εξάλλου, οι ίδιοι κύκλοι διαβεβαίωναν επίσης πως αν ποτέ συμβεί κάτι, αντιμετωπίζεται άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σημειώνεται ότι παρατηρείται, το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερη αναταραχή σε ό,τι αφορά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά και τη βλάβη σε σκληρό δίσκο του Υπουργείου Εξωτερικών είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί όλη η ηλεκτρονική αλληλογραφία του Υπουργείου από το 2005 και μετά.