Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών η Μαρίτσα, μία από τις τρεις ηρωίδες γιαγιάδες της Λέσβου, που έγιναν σύμβολο αλληλεγγύης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το lesvosnews.net, η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη, στη Σκάλα Σκαμιάς ενώ όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος της κοινότητας Γιώργος Σαρόγλου «θα τη θυμόμαστε πάντα, μια τίμια γυναίκα που μας έκανε περήφανους».

Η ιστορία των τριών γιαγιάδων της Λέσβου έγινε γνωστή τον Οκτώβριο του 2015, με τη φωτογραφία του Λευτέρη Παρτσάλη, από τη Μυτιλήνη. Στην εικόνα φαίνονταν οι τρεις ηλικιωμένες γυναίκες να φροντίζουν ένα μικρό προσφυγόπουλο.

Η Μαρίτσα είχε δώσει τη δική της περιγραφή για τη σκηνή λέγοντας: «Ήταν πολύς κόσμος μαζωμένος στον Πλάτανο καθώς είχαν φτάσει τρεις βάρκες. Είδαμε τη μητέρα την ώρα που άλλαζε τα ρούχα της και της είπαμε ότι το μωρό πεινάει. Έδωσαν στο μωρό ένα μπιμπερό αλλά αυτό δεν ήθελε το γάλα. Το δοκίμασα στο χέρι μου και ήταν καυτό. Εκεί δίπλα είχε μια βρύση και κρύωσα εκεί το μπιμπερό και μετά το μωρό το ήπιε το γάλα».

Πηγή: lesvosnews.net