Τρικ και κόλπα των «τσαμπατζήδων» που δεν πληρώνουν εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς
Δείτε τι κάνουν και δεν… ακυρώνουν ποτέ το εισιτήριό τους χωρίς να γίνονται αντιληπτοί
Δεν πληρώνουν εισιτήριο, είτε γιατί δεν έχουν χρήματα, είτε γιατί νομίζουν ότι... μπορούν ή έχουν το δικαίωμα να το κάνουν. Για το λόγο αυτό μάλιστα όσοι δεν ακυρώνουν εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς και μάλιστα είναι πολλοί, έχουν επινοήσει και διάφορα... τρικ προκειμένου να μην πληρώσουν εισιτήριο.
Οι ακυρώσεις εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν μειωθεί δραματικά, όπως και οι πωλήσεις καρτών απεριορίστων διαδρομών.
Την ίδια στιγμή πολλοί είναι αυτοί που επιβιβάζονται στα Μέσα χωρίς να αγοράζουν και να ακυρώνουν εισιτήριο.
Σύμφωνα μάλιστα με την «Ημερησία» οκτώ στους δέκα επιβάτες σε λεωφορεία και τρόλεϊ δεν πληρώνουν εισιτήριο και μάλιστα κάποιοι από αυτούς χρησιμοποιούν πολύ ευφάνταστα κόλπα.
Τα κόλπα για να μην πληρώνουν εισιτήριο
Η ανταλλαγή εισιτηρίων μεταξύ επιβατών πριν λήξουν τα 70 λεπτά του ενιαίου εισιτηρίου ή της εναπόθεσης του εισιτηρίου πάνω στα ακυρωτικά από όσους βγαίνουν από το μετρό και δεν έχουν καλύψει το σύνολο της ώρας του ενιαίου.
Κάποιοι βάζουν λιποζάν ή λακ στην πλευρά του εισιτηρίου που χτυπούν στο αυτόματο μηχάνημα ακύρωσης, και στη συνέχεια αφού το βγάλουν, σκουπίζουν την ουσία και μαζί της «σβήνεται» και κάθε είδους «αποτύπωμα» της σφραγίδας του μηχανήματος. Έτσι το εισιτήριο παραμένει ολοκαίνουργιο.
Οι διάφανες θήκες. Κάποιοι άλλοι είναι πιο ευρηματικοί και «ντύνουν» τα εισιτήρια με διαφάνειες. Η διαφάνεια βοηθά και μετά την ακύρωση σβήνει εύκολα το μελάνι της ακύρωσης. Το εισιτήριο είναι έτοιμο για μία ακόμα χρήση.
Η ιστοσελίδα που κατέβηκε. Το Syrma.gr ήταν η ιστοσελίδα-εφαρμογή που ενημέρωνε ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται οι ελεγκτές των εισιτηρίων σε σταθμούς του μετρό και συρμούς. Μάλιστα περιελάμβανε και χάρτη στον οποίο αναβόσβηνε κόκκινο φωτάκι στις στάσεις όπου γινόταν έλεγχος. Τελικά το συγκεκριμένο site δεν λειτούργησε πολύ, αφού μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα κατέβηκε.