Είχαν δείξει από την αρχή της χρονιάς ότι ήταν κυριαρχοί στην Ανατολή και το απέδειξαν περίτρανα και στα Playoffs του NBA οι Μπόστον Σέλτικς. Οι "Κέλτες" δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους εξαιρετικούς φέτος Ιντιάνα Πέισερς και με 4-0 πήραν το εισιτήριο για τους τελικούς, εκεί που περιμένουν (;) οι Ντάλας Μάβερικς

Σκούπισαν τους Πέισερς και προκρίθηκαν στους τελικούς του NBA οι Σέλτικς

Οι Ιντιάνα Πέισερς υποδέχθηκαν τους Μπόστον Σέλτικς στο τέταρτο παιχνίδι των τελικών των Playoffs στην Ανατολή με μοναδικό στόχο να μείνουν ζωντανοί στη διεκδίκηση της πρόκρισης, αλλά ηττήθηκαν με 102-105 και αποκλείστηκαν. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι πολύ κοντά στο ημίχρονο (57-58).

Τα πράγματα δεν άλλαξαν ούτε στην τρίτη περίοδο με τους γηπεδούχους να έχουν ισχνό προβάδισμα τριών πόντων (83-80) και παρόλο που στο τελευταίο δωδεκάλεπτο έφτασαν τη διαφορά μέχρι και τους 9 πόντους (94-85) οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν και με αντεπίθεση διαρκείας έφτασαν στην τέταρτη συνεχόμενη νίκη.

INSANE FINAL 5 MINUTES of Boston Celtics vs Indiana Pacers Game 4

Μπράουν και Τέιτουμ πήραν από το... χέρι τους Σέλτικς και έκαναν το 4-0

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές - που προκρίθηκαν στους τελικούς του NBA - ήταν ο Τζέιλεν Μπράουν που σκόραρε 29 πόντους και μάζεψε 6 ριμπάουντ επιβεβαιώντας την εντυπωσιακή κατάσταση στην οποία βρισκόταν στη σειρά κόντρα στους Πέισερς.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Τζέισον Τέιτουμ, με τον Αμερικάνο φόργουορντ να "αγγίζει" το triple double με 26 πόντους, 13 ριμπάουντ και 8 ασίστ. Την ανοδική του πορεία στα Playoffs συνέχισε ο Τζρου Χόλιντεϊ, με τον πρώην συμπαίκτη του Γιάννη Αντετοκούνμπο να φτάνει μία... ανάσα από το double double με 17 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Jaylen Brown (29 PTS) & Jayson Tatum (26 PTS) PROPEL The Celtics To The NBA Finals! 🏆

Στοίχισε η απουσία του Χαλιμπέρτον στα Playoffs για τους Πέισερς

Από πλευράς γηπεδούχων - που αγωνίστηκαν για ακόμη ένα παιχνίδι χωρίς τον Ταϊρίς Χαλιμπέρτον - εξαιρετικός ήταν ο Άντριου Νέμπαρντ που έκανε double double με 24 πόντους και 10 ασίστ, ενώ μάζεψε και 6 ριμπάουντ σε μία ολοκληρωτική εμφάνιση.

Από κοντά σε επίπεδο εμφάνισης βρέθηκε και ο Πασκάλ Σιάκαμ, με τον Καμερουνέζο φόργουορντ να κάνει κι εκείνος double double με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Άαρον Νέισμιθ σταμάτησε στους 14 πόντους με 4/11 σουτ εντός παιδιάς όμως.

Boston Celtics vs Indiana Pacers Full Game 4 Highlights | May 27 | 2024 NBA Playoffs