Ο τελικός του Conference League είναι προ των πυλών και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποτύπωσε με τον καλύτερο τρόπο το κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια.

Ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του έναν ευρωπαϊκό τίτλο, αυτό του Conferece League, όπου θα αντιμετωπίσει την Φιορεντίνα. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, που έγινε στο γήπεδο της ΑΕΚ, ήταν αποκαλυπτικός. Μίλησε μέχρι και για τα φαγητά που συνηθίζει να τρώει!


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1lehn2jazm9)

"Καλησπέρα (ελληνικά). Έχει ομοιότητες πως φτάσαμε πως εδώ. Είναι διαφορετικές οι ομάδες και η κατάσταση αλλά έχει ομοιότητα στο πως φτάσαμε μέχρι εδώ", είπε αρχικά αναφορικά με την περσινή σεζόν όπου κατέκτησε το Europa League με τη Σεβίλλη.

Για το το γεγονός πως πέρσι είχε δύο παίκτες από το Μαρόκο στη Σεβίλλη και φέτος έχει πάλι δύο: "Ναι και μάλιστα στις ίδιες θέσεις. Στην επίθεση. Μας έχουν βοηθήσει πολύ μέχρι την πορεία εδώ. Ο Ελ Κααμπί είναι ο μεγαλύτερος σκόρερ μέχρι αυτή τη στιγμή, στον ημιτελικό έβαλε πέντε γκολ και του χρωστάμε πάρα πολλά για να βρεθούμε μέχρι εδώ".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1lelc7v325l)

Ο Ολυμπιακός έχει ακόμα 10 Ελ Κααμπί

Για το σχόλιο του Ιταλιάνο για τον Ελ Κααμπί και αν θα κάνει το ίδιο για κάποιον παίκτη της Φιορεντίνα: "Έχουμε άλλους δέκα πέρα από τον Ελ Κααμπί που προσέχει ο αντίπαλος. Είναι ένας πολύτιμος παίκτης αλλά υπάρχουν άλλοι δέκα και η Φιορεντίνα, όπως και εμείς, θα προσέξει και τους 11. Σεβόμαστε τον Ελ Κααμπί για όσα έχει κάνει".

Για το τι το ξεχωριστό μπορεί να πει στους παίκτες: "Θα πρέπει να είμαστε ήρεμοι και να κάνουμε αυτό που κάναμε και φτάσαμε μέχρι εδώ. Θα ήταν λάθος να αλλάξουμε κάτι. Αυτή είναι η διαφορά, ότι είναι το τελευταίο παιχνίδι αλλά θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όπως και στα άλλα παιχνίδια."


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1lequ7exyrl)


Για το αν βλέπει τη φλόγα στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού όπως με της Σεβίλλης: "Δεν είμαι τόσο παρατηρητικός αλλά είδα τη χθεσινή προπόνηση που ήταν γεμάτη κίνητρο. Πρέπει να πιστεύουν ότι είναι καλό όσα έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Αν έως τώρα δεν έχουν δώσει τα πάντα στην προπόνηση, θα πρέπει να δώσουν τα πάντα αύριο.

Φυσικά και υπάρχει κίνητρο, δίψα και το πάθος. Θα ήταν ανόητος όποιος έφτανε μέχρι εδώ και δεν είχε όρεξη. Το είδαμε χθες στην προπόνηση, μένει μία προπόνηση, περιμένουμε να δούμε το ίδιο, οι παίκτες είναι γεμάτοι ενθουσιασμό για να γίνει το αυριανό παιχνίδι".


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1leu1tjuhb5)

Η ανατροπή του Ολυμπιακού με την Μακάμπι και το φαγητό του Μεντιλίμπαρ


Για το παιχνίδι με την Μακάμπι Τελ Αβίβ: "Και βέβαια, εκείνο το παιχνίδι απέδειξε σε όλους αλλά και σε εμάς για το τι είμαστε ικανοί να κάνουμε. Πήγαμε εκεί για να γυρίσουμε από το βαρύ σκορ. Στο ημίχρονο πιστεύαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και μας έδωσε τη δύναμη".

Για το τι φαγητό έφαγε πέρσι πριν τον τελικό πέρσι με τη Σεβίλλη: "Δεν θυμάμαι τι έφαγα πέρσι πριν τον τελικό, ούτε τώρα ξέρω τι θα φάω. Μου αρέσουν τα μακαρόνια, μπορεί να φάω μπρόκολο, μου αρέσουν πολλά. Η αλήθεια είναι οτι δεν τρώω πολύ (γέλια)".


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1lf1jj5zidl)


Για το συναίσθημα του: "Είμαι πολύ ήρεμος. Περιμένω την τελευταία προπόνηση, είναι πλήρη η ομάδα και ελπίζω να μην γίνει κάτι πριν το ματς. Αύριο να νιώσω μία παραπάνω ανησυχία αλλά μέχρι στιγμής είμαι ήρεμος".