Οι Ντάλας Μάβερικς επικράτησαν με 124-103 των Μινεσότα Τίμπεργουλβς και έκαναν το 4-1 στη σειρά των τελικών των Playoffs του NBA. Η νίκη τους αυτή τους έφερε ξανά στην κορυφή της Δύσης ενώ θα βρουν απεναντι τους, τους πρωταθλητές της Ανατολής, Μπόστον Σέλτικς σε μία μονομαχία για... γερά νεύρα.

Πρωταθλητές των Playoffs του NBA στη Δύση οι Ντάλας Μάβερικς

Η εξαιρετική διαχείριση του Τζέισον Κιντ, οι κομβικές ανταλλαγές στα μέσα της χρονιάς και το τρομερό ανέβασμα του Καϊρί Ίρβινγκ από τη στιγμή που ήταν υγιής και μετά, ήταν κάποιοι από τους λόγους οι Ντάλας Μάβερικς κατέκτησαν το πρωτάθλημα της Δύσης.

Αντιμετώπισαν τρεις πολύ δύσκολους αντιπάλους στα Playoffs, αρχής γενομένης από τους Λος Άντζελες Κλίπερς που τους άφησαν εκτός συνέχειας με 4-2 στις νίκες. Στη συνέχεια βρήκαν απέναντι τους, τους εξαιρετικούς και πρώτους στη κανονική διάρκεια της Δύσης, Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ όπου τους απέκλεισαν με το ίδιο σκορ.

Θα νόμιζε κανείς πως στους τελικούς της περιφέρειας κόντρα στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς θα ήταν κουρασμένοι, αλλά εκείνοι απέδειξαν πως η δίψα για να φτάσουν στην κορυφή ήταν μεγαλύτερη, με τους Ντάλας Μάβερικς να σηκώνουν το τρόπαιο του πρωταθλητή στη Δύση.

Mavericks Full 2024 Western Conference Finals Trophy Presentation

MVP της Δύσης στο NBA ο ανεπανάληπτος Λούκα Ντόντσιτς

Καλές οι μεταγραφές, καλή η διαχείριση, αλλά αν δεν υπήρχε ο Λούκα Ντόντσιτς οι Μάβερικς δεν πρόκειται να είχαν φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής. Ο Σλοβένος σούπερ σταρ έχει αποδείξει πως μπορεί να κάνει τα πάντα στο NBA, από το να βάλει 60 πόντους με κάνει triple double μέχρι να σκοράρει τα πιο τρελά σουτ.

Η χρονιά του ήταν εξαιρετική και τα νούμερα του εντυπωσιακά και στη κανονική διάρκεια αλλά και στα Playoffs. Στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν ο Λούκα Ντόντσιτς στα 17 παιχνίδια που αγωνίστηκε είχε 28,8 πόντους μαζί με 9,6 ριμπάουντ και 8,8 ασίστ δείχνοντας ποιος κάνει κουμάντο κυρίως στον... Άντονι Έντουαρντς που έκανε το λάθος(!) να τον προκαλέσει.

Luka Doncic wins the 2024 Magic Johnson Western Conference Finals MVP award 🏆 | NBA on ESPN