Η κίνηση του Βαγγέλη Μαρινάκη να φέρει στον Ολυμπιακό τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ήταν η αρχή για την τρομερή αντεπίθεση στο τέλος της σεζόν για τους "ερυθρόλευκους". Ο Ισπανός προπονητής οδήγησε την ομάδα του Πειραιά στο τρόπαιο του Europa Conference League, ενώ διατηρεί ένα απίστευτο στατιστικό στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια.

Δύο κούπες... μία ήττα για τον προπονητή του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Η έλευση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό χαροποίησε αρκετούς στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά υπήρξαν αρκετοί που είχαν τις διαφωνίες τους με τη συγκεκριμένη επιλογή. Ο Βάσκος τεχνικός φρόντισε με τον δικό του τρόπο να... κλείσει στόματα με τα απίστευτα επιτεύγματα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1n9ydsbz2jd)
Ο Μεντιλίμπαρ οδήγησε τους "ερυθρόλευκους" στην πρώτη τους ευρωπαϊκή κούπα μετά από 99 χρόνια ιστορίας, συνεχίζοντας την εντυπωσιακή πορεία του στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Ο Ισπανός προπονητής επανέλαβε με πανομοιότυπο τρόπο ότι έκανε την περασμένη σεζόν στη Σεβίλλη.

Στην ομάδα της Ανδαλουσίας πήγε στα μέσα της χρονιάς και από εκεί που κινδύνευε με υποβιβασμό, κατέκτησε στο τέλος της χρονιάς το Europa League. Η κούπα με τον Ολυμπιακό ήταν το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο που σήκωσε στην καριέρα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1mlo38qb85t)
Ο προπονητής των "ερυθρολεύκων" κάθισε στον πάγκο της Σεβίλλης σε οκτώ ευρωπαϊκά παιχνίδια συνολικά, ενώ σε εκείνον του Ολυμπιακού εννιά. Το εντυπωσιακό στατιστικό είναι πως στις 17 αυτές αναμετρήσεις έχει ηττηθεί μόλις μία φορά στην κανονική διάρκεια του αγώνα.

Ήταν η αναμέτρηση των Πειραιωτών στο "Γ. Καραϊσκάκης" κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και το 1-4 που έβαλε στον... τοίχο τους "ερυθρόλευκους". Ο Μεντιλίμπαρ λοιπόν μετράει δύο κούπες και μόλις μία ήττα σε 17 παιχνίδια στις διοργανώσεις της UEFA, ένα στατιστικό που θα ζήλευαν σίγουρα οι Κάρλο Αντσελότι, Πεπ Γκουαρδιόλα αλλά και ο Γιούργκεν Κλοπ.