Τα ιστορικά κατορθώματα του Ολυμπιακού μετά την κατάκτηση του Europa Conference League δεν σταματούν πουθενά. Μετά τα ομαδικά αθλήματα που ισοφάρισε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και το αδιανόητο στατιστικό του Μεντιλίμπαρ, οι "ερυθρόλευκοι" έγραψαν τη δική τους ιστορία με το θρυλικό ευρωπαϊκό νταμπλ.



Μόνο ο Ολυμπιακός ευρωπαϊκό νταμπλ σε μία χρονιά!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Φιορεντίνα με 1-0 στον τελικό του Europa Conference League και έγινε η πρώτη ομάδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο. Μία κούπα που ξεκίνησε μία σειρά διάφορων ρεκόρ για τους "ερυθρόλευκους".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1mig08xyjjd)
Η αρμάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης λίγες εβδομάδες αργότερα πριν το ιστορικό επίτευγμα της Κ19 των Πειραιωτών που με τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο στον πάγκο της σήκωσε το UEFA Youth League.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0qv6n2rge9t)
Με τις δύο αυτές ευρωπαϊκές κούπες ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα που τις κατακτάει την ίδια χρονιά σε μικρούς και μεγάλους από τη σεζόν 2013-14 και μετά που υφίσταται το Youth League. Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος μάλιστα έγραψε κι εκείνος τη δική του ιστορία γιατί είχε μερίδιο και στις δύο αυτές κατακτήσεις.