Το όνειρο της Athens Kallithea για επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία ύστερα από 18 χρόνια απουσίας πήρε σάρκα και οστά. Το όνειρο του αρχηγού της, Γιάννη Λουκίνα, να δει το φανταστικό όπως χαρακτηρίζει Ελ Πάσο γεμάτο στη Super League γίνεται... πραγματικότητα! Ο αρχηγός της που κατάφερε να βγει και πρώτος σκόρερ της Super League 2 άνοιξε την καρδιά του στα parapolitika.gr και δήλωσε ότι η ομάδα του θα σταθεροποιηθεί όσο περνάνε τα χρόνια στη μεγάλη κατηγορία και πως χρόνο με τον χρόνο θα "κοιτά" κατάματα τις μεγάλες ομάδες!

loukinas_kallithea


Διαφορετική νοοτροπία, κουλτούρα και πλάνο έχει η διοίκηση της Athens Kallithea σύμφωνα με τον Γιάννη Λουκίνα και η άνοδος στη Super League ήταν μια δικαίωση -όπως ανέφερε- τόσο για τους ίδιους τους παίκτες και τους ανθρώπους του συλλόγου όσο και για τον κόσμο που στήριξε την προσπάθειά τους. Μάλιστα, τόνισε ότι η στιγμή που σήκωσε την κούπα του πρωταθλήματος ήταν κάτι που σκεφτόταν κάθε μέρα από πέρυσι που δεν κατάφερε να συμβεί στον... πόντο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1iun5gbpy41)

Ο Έλληνας στράικερ που ξέσπασε σε κλάματα τη στιγμή που αντιλήφθηκε ότι αναδείχθηκε ξανά πρώτος σκόρερ της Super League 2 καταθέτει την ψυχή του για τους συμπαίκτες του, οι οποίοι, όπως υπογράμμισε, τον βοήθησαν να κερδίσει αυτόν τον τίτλο με τη στάση, την προσπάθεια και το κίνητρο που του έδωσαν! To καλύτερο όμως το φύλαγε για το... τέλος, με τη δήλωση ότι αυτό που θα δει ο κόσμος τα επόμενα χρόνια θα είναι αρκετά... μεγάλο!


Λουκίνας: "Η Athens Kallithea από το πρώτο δευτερόλεπτο φέτος είχε βάλει στόχο την πρώτη θέση"


Ποια ήταν τα συναισθήματά σου όταν σήκωσες την κούπα του πρωταθλήματος;

"Ήταν η στιγμή που σκεφτόμουν κάθε μα κάθε μέρα από πέρυσι που δεν το καταφέραμε για έναν πόντο. Θα τη θυμόμαστε για πολλά χρόνια αυτή τη στιγμή".


Ποιο είναι το πρώτο που νιώθεις με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή που σήμαινε και την επιστροφή στη Super League;


"To πρώτο και το κύριο ήταν η ανακούφιση. Θέλαμε την ισοπαλία στο πρώτο από τα δυο ματς που είχαμε μπροστά μας και ουσιαστικά τελείωσε επιτυχημένα μια χρονιά που από το πρώτο δευτερόλεπτο είχαμε βάλει σαν στόχο την πρώτη θέση. Είναι μια ωραία αίσθηση όταν το καταφέρνεις".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1iutozo1aix)

"Οι συμπαίκτες μού έδωσαν τον τίτλο του πρώτου σκόρερ - Νιώθω ευλογημένος"


Η Athens Kallithea επιστρέφει στη Super League ύστερα από 18 χρόνια. Ήταν... πολλά αυτά τα 18 χρόνια απουσίας;

"Ναι, σίγουρα ήταν πολλά. Είναι μια ομάδα που έχει βγάλει πολύ καλούς παίκτες στο παρελθόν, έχει ένα φανταστικό γήπεδο και νομίζω ότι της άξιζε 100% που πήρε την άνοδο ύστερα από τρία χρόνια προσπάθειας αυτής της διοίκησης, σίγουρα το άξιζε και λόγω διοίκησης και είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν ακόμη καλύτερες μέρες".

Κατάφερες να βγεις ξανά πρώτος σκόρερ και μάλιστα συγκινήθηκες όταν αναφέρθηκες στους συμπαίκτες σου...

"Ναι, οι συμπαίκτες μού το έδωσαν αυτό το βραβείο με τη στάση τους, την προσπάθειά τους και το κίνητρο που μου δώσανε, αλλά και ένιωσα ότι είχαν και οι ίδιοι δε ένα βαθμολογικά αδιάφορο ματς και τους ευχαριστώ ολόψυχα γι' αυτό. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, ο πρώτος στόχος μου και μοναδικός φέτος ήταν να βγει η ομάδα πρωτάθλητρια. Από κει και πέρα από τη στιγμή που μπόρεσα και κατάφερα και αυτό είναι κάτι το ιδανικό. Είναι η τέταρτη φορά που το καταφέρνω σε αυτήν την κατηγορία και νιώθω πραγματικά ευλογημένος" .

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1itx61fvvc1)

"Η Athens Kallithea όσο περνάνε τα χρόνια θα σταθεροποιείται στην πρώτη κατηγορία"

Την περσινή χρονιά η Athens Kallithea "άγγιξε" την άνοδο, όμως την έχασε εντέλει από την Κηφισιά. Σας πείσμωσε όλο αυτό εσάς και είπατε ότι του χρόνου δεν τη... χάνουμε με τίποτα;

"Σίγουρα. Βασικά δεν πείσμωσε μόνο εμάς, πείσμωσε πρώτα απ' όλα τη διοίκηση της ομάδας, η οποία είδε τα λάθη που έγιναν και όχι μόνο δεν σταμάτησε, αλλά συνέχισε να επενδύει και έφτιαξε μια ομάδα που από την πρώτη προπόνηση είχε τον στόχο να καταφέρει αυτό που δεν κατάφερε πέρυσι. Αφού το καταφέραμε, δικαιώσαμε τη διοίκηση, τον κόσμο και τους εαυτούς μας".

Τι είναι αυτό που έχει να προσφέρει η Athens Kallithea στην πρώτη κατηγορία σαν οργανισμός;

"Απ' ό,τι νομίζω, έχει δει όλη η Ελλάδα πως εδώ γίνεται μια διαφορετική προσπάθεια. Οι άνθρωποι έχουν μια διαφορετική νοοτροπία για το ποδόσφαιρο, μια διαφορετική κουλτούρα και πλάνο. Όλα αυτά και σε μεγαλύτερο βαθμό μπορεί να προσφέρει και είμαι σίγουρος ότι είναι μια ομάδα η οποία όσο περνάνε τα χρόνια θα σταθεροποιείται στην πρώτη κατηγορία και θα πετύχει περισσότερα πράγματα".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1iupzyt7hcp)

"Η Athens Kallithea χρόνο με τον χρόνο θα κοιτά κατάματα τις μεγάλες ομάδες"

Το μεγάλο στοίχημα όταν μια ομάδα ανεβαίνει είναι η διάρκεια και να είναι ανταγωνιστική ακόμη και κόντρα στους "μεγάλους";

"Σίγουρα ναι. Το επίπεδο αλλάζει, δεν έχει καμία σχέση το επίπεδο της Super League 2 με αυτό της Super League. Υπάρχουν οι μεγαλύτερες ομάδες της χώρας. Το στοίχημα είναι να μπορέσεις να σταθείς χρόνο με τον χρόνο και να κοιτάξεις αυτές τις ομάδες κατάματα, κάτι που είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει η Athens Kallithea".

Εσύ έχεις αγωνιστεί ξανά στη Super League. Πώς σου φαίνεται η... επιστροφή σου κόντρα στους "μεγάλους";

"Μια χαρά μου ακούγεται. Όταν αγωνίζεσαι στο υψηλότερο επίπεδο μπορείς να δεις και το δικό σου επίπεδο. Είναι κάτι που θέλω".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0bcqfz2slip)

"Αυτό που θα δει ο κόσμος τα επόμενα χρόνια θα είναι κάτι πραγματικά μεγάλο"

Ο κόσμος σάς στήριξε μέσα στη σεζόν. Το μεγάλο κίνητρο όμως είναι να γεμίζει το γήπεδο, πόσω μάλλον τώρα που η ομάδα θα αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία.

"Παιχνίδι με το παιχνίδι φέτος ο κόσμος κατάλαβε ότι η ομάδα θέλει να κάνει το παραπάνω βήμα και να πάρει το πρωτάθλημα. Μας στήριξε και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ. Το Ελ Πάσο είναι ένα φανταστικό γήπεδο για εμένα, μου αρέσει πάρα πολύ και το φανταζόμαστε γεμάτο με τις μεγάλες ομάδες της χώρας και να που το όνειρο γίνεται πραγματικότητα".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1iu90iv02a9)

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι μετά την ανανέωσή σου με την Athens Kallithea;

"Έγινε αυτό που ήθελα από την αρχή να συνεχίσω στην ομάδα που μου έδωσε τη δυνατότητα να ζήσω αυτές τις στιγμές. Το κίνητρο είναι τεράστιο για να ζήσουμε καλύτερες στιγμές και μεγαλύτερες επιτυχίες γιατί μέρα με τη μέρα η ομάδα ανεβαίνει επίπεδο και αυτό που θα δει ο κόσμος τα επόμενα χρόνια θα είναι κάτι πραγματικά μεγάλο. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η προετοιμασία, να δουλέψουμε πάλι όλοι μαζί για το καλύτερο" .