Κυρίαρχος, αυτοκρατορικός, αλλά ταυτόχρονα… πεινασμένος για να γράψει ιστορία με σερί διαδοχικών τίτλων εντός και εκτός συνόρων! Η επόμενη μέρα της ολοκλήρωσης μιας ονειρεμένης σεζόν για τον Παναθηναϊκό AKTOR βρίσκει τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τον Εργκίν Αταμάν και τους στενούς τους συνεργάτες να σχεδιάζουν με πυρετώδεις ρυθμούς τα επόμενα κεφάλαια της γέννησης μιας “αυτοκρατορίας” που θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια τόσο στην Euroleague, όσο και στον εγχώριο ανταγωνισμό της Basket League με τον Ολυμπιακό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d202sqawoza9)

Τόσο ο ιδιοκτήτης της “πράσινης” ΚΑΕ, όσο και ο Τούρκος προπονητής φιλοδοξούν να χτίσουν μια ομάδα με την οποία θα γράψουν ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Χρήματα υπάρχουν… με το τσουβάλι, σύγχρονη έδρα επίσης (με το ΟΑΚΑ να αλλάζει σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και να εκσυγχρονίζεται ακόμη περισσότερο), το κίνητρο περισσεύει, ενώ δεδομένα ο Παναθηναϊκός AKTOR δεν χρειάζεται μεγάλο όγκο μεταγραφικών κινήσεων καθώς έχει ήδη χτίσει έναν κορμό πρωταθλητών.

Και μόνο το γεγονός ότι ο “Εφτάστερος” κλήθηκε να δώσει - και εν τέλει να κερδίσει - 7 τελικούς επιβίωσης σε playoffs και Final 4 της Euroleague και στους τελικούς της Basket League με τον Ολυμπιακό, πιστοποιεί το… μέταλλο από το οποίο κατασκευάστηκε η ομάδα το περσινό καλοκαίρι.

Κεφάλαιο 1ο: Η παραμονή του Ναν στον Παναθηναϊκό AKTOR

Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι η έλευση του Κέντρικ Ναν το φθινόπωρο άλλαξε άρδην όχι μόνο τη μοίρα του Παναθηναϊκού AKTOR, αλλά τις ισορροπίες σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Αμερικανός απέδειξε στο παρκέ ότι ήρθε στην Ευρώπη με τεράστιο κίνητρο, διασκέδασε το μπάσκετ φορώντας την πράσινη φανέλα και δεδομένα βρήκε ξανά το χαμένο του εαυτό, εκείνον που είχε αφήσει άφωνους θεατές και αναλυτές τα πρώτα χρόνια της παρουσίας του στο ΝΒΑ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2012y66gont)

Η παραμονή του κορυφαίου σκόρερ που διέσχισε τον Ατλαντικό εδώ και πολλά χρόνια είναι κομβική για τους πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έπραξε ό,τι χρειαζόταν, “χρύσωσε” τον Ναν προσφέροντάς του μυθικό συμβόλαιο, απλά η παραμονή του Αμερικανού σούπερ σταρ θα οριστικοποιηθεί στα μέσα Ιουλίου, καθώς στο συμβόλαιο του υπάρχει NBA-out που του επιτρέπει να επιστρέψει στις ΗΠΑ με την προϋπόθεση ότι θα βρει εκεί πλήρως εγγυημένο συμβόλαιο. Και επειδή ο Ναν θεωρεί ότι είναι παίκτης που πρέπει να πρωταγωνιστεί στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη (ενδεχομένως όχι άδικα) μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού μια μικρή ή μεγάλη αγωνία στις τάξεις των “πράσινων” φιλάθλων θα υπάρχει.

Κεφάλαιο 2ο: Ο Παναθηναϊκός AKTOR ψάχνει δεύτερο… Λεσόρ στη ρακέτα

Αν ο Ναν μείνει κάτοικος ΟΑΚΑ τα πλάνα απλοποιούνται. Ο Παναθηναϊκός AKTOR θα χρειάζεται ουσιαστικά δύο κινήσεις για να ξεκινήσει τη νέα σεζόν με τον τίτλο του φαβορί τόσο στην Euroleague, όσο και στην Basket League.

Η πρώτη αφορά την εύρεση ενός παρτενέρ πρώτης γραμμής για τον Ματίας Λεσόρ. Μπορεί ο “βιονικός” Γάλλος να πήρε… παραμάζωμα όλους τους αντιπάλους του με μυθικές εμφανίσεις τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, αλλά ο Αταμάν γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να επαναληφθεί το σενάριο για δεύτερη διαδοχική χρονιά, δεδομένου μάλιστα ότι ο θηριώδης σέντερ θα έχει και ένα ακόμη “φορτωμένο” καλοκαίρι με παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d201ho3zeg3d)

Είναι δεδομένο, λοιπόν, ότι ο Λεσόρ θα πλαισιωθεί από έναν σέντερ πρώτης γραμμής, που μαζί με τον Γάλλο και τον Αντετοκούνμπο θα συνθέσουν την τριπλέτα των ψηλών στη θέση “5”, με τον Μπαλτσερόφσκι να αποχωρεί και να συνεχίζει την καριέρα του στην ισπανική Μάλαγα.

Κεφάλαιο 3ο: Οι δύο “στρατηγοί” του Παναθηναϊκού AKTOR θα γίνουν… τρεις

Δεύτερη ειλημμένη απόφαση του Εργκίν Αταμάν που θα υλοποιήσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι η πλαισίωση του διδύμου Σλούκα – Ναν με έναν ακόμη γκαρντ ανάλογης κλάσης, ο οποίος θα πάρει τη θέση του Βιλντόζα στο ρόστερ.

Θα είναι ο Βασίλιε Μίσιτς; Θα είναι ο Λορέντζο Μπράουν; Το πλάνο των “πράσινων” πάντως προβλέπει την απόκτηση ενός περιφερειακού ανάλογων κυβικών που θα εκτοξεύσει ακόμη περισσότερο τους ποιοτικούς δείκτες των πρωταθλητών την επόμενη χρονιά.

Αν ο Ναν επιλέξει να επιστρέψει στο ΝΒΑ, τότε ο Παναθηναϊκός AKTOR θα κινηθεί για την απόκτηση δύο σούπερ σταρ στην περιφέρειά του.

Θα υπάρξει και τρίτη κίνηση από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο; Ο Μάριο Χεζόνια εμφανιζόταν για πολλές εβδομάδες ως βέβαιο απόκτημα του “τριφυλλιού” γεγονός που ίσως “φωτογραφίζει” τις προθέσεις του αφεντικού του Παναθηναϊκού AKTOR για μια ακόμη κίνηση πρώτης γραμμής. Με τον Κροάτη να οδεύει προς Βαρκελώνη, είναι άγνωστο τι θα συμβεί. Το σίγουρο είναι ότι με την απόκτηση ενός γκαρντ και ενός σέντερ πρώτης γραμμής, ο Παναθηναϊκός AKTOR δημιουργεί για τη νέα χρονιά ένα ρόστερ βγαλμένο από τα πιο τρελά όνειρα των φίλων του!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d201cny1thzt)