Ο Κιλιάν Εμπαπέ μίλησε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το παιχνίδι της Γαλλίας με την Αυστρία (17/6-22:00), για την πρώτη αγωνιστική του Euro 2024 στον Δ' όμιλο, για την πολιτική κατάσταση στη χώρα του. Δημοσκόπηση για τις βουλευτικές εκλογές έβγαλε πρώτο το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λε Πεν, η Αριστερά ενώθηκε και στη χώρα γίνονται διαδηλώσεις. 

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται για τη Γαλλία, αφού και στις αρχές του 21ου αιώνα προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο του Ζαν Μαρί Λε Πεν. Τότε, οι Γάλλοι ποδοσφαιριστές με ρίζες από την Αφρική έφτιαξαν μια ασπίδα μπροστά από τον Ζινεντίν Ζιντάν. Ο Λε Πεν ήθελε "καθαρούς" Γάλλους στην Εθνική και ο Αλγερινός "Ζιζού" έγινε το οχυρό των προαστίων και των Αφρικανών. 

Κιλιάν Εμπαπέ: Είμαι απέναντι σε κάθε εξτρεμισμό


Τώρα, ο Λιλιάν Τουράμ έβαλε κατά της Ακροδεξιάς και ο Εμπαπέ ασφαλώς ακολούθησε την ίδια συλλογιστική. Είπε ότι κάθε ψήφος έχει αξία, παρακίνησε τους νέους να ψηφίσουν και τόνισε ότι "είμαι απέναντι σε κάθε εξτρεμισμό και σε όποιον προσπαθεί να χωρίσει". 

Ο Εμπαπέ δήλωσε το εξής: "Μοιράζομαι τις ίδιες αξίες με τον Τουράμ, είμαστε σε μία καθοριστική στιγμή για την ιστορία της χώρας μας. Εμπιστεύουμε όλους τους Γάλλους, κάθε ψήφος έχει αξία.

Ελπίζω πως θα συνεχίσουμε να είμαστε υπερήφανοι που θα φοράμε αυτή τη φανέλα στις 7 Ιουλίου (σημ. διεξάγονται οι επαναληπτικές εκλογές).

Είμαι απέναντι σε κάθε εξτρεμισμό και απέναντι σε όποιον προσπαθεί να χωρίσει. Δε θα πρέπει να κρυφτούμε, προσκαλώ τους νέους να ψηφίσουν".