Οι Μπόστον Σέλτικς έδειχναν από την αρχή της τελικής σειράς πως είχαν το πάνω χέρι απέναντι στους Ντάλας Μάβερικς για το πρωτάθλημα στο NBA. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και με 3-1 νίκες κατέκτησαν το πρωτάθλημα.

Λίγη ώρα μετά την νίκη επί των Μάβερικς στο Game 5 έγινε και η απονομή. Ο Κομισάριος του NBA, Άνταμ Σίλβερ, πήρε το τρόπαιο και το παρέδωσε στους ιδιοκτήτες των Σέλτικς, Βικ Κρούσμπεργκ και Στιβ Παλιούκα, οι οποίοι το σήκωσαν μέσα σε αποθέωση από το κοινό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d22tu9qwd3h5)

Δεν άντεξε ο σταρ των Μπόστον Σέλτικς, Τζέισον Τέιτουμ


Τα φώτα έπεσαν και πάνω στον Τζέισον Τέιτουμ. Ο σταρ των Σέλτικς κυνηγούσε χρόνια το πρώτο του πρωτάθλημα. Τα τελευταία 8 χρόνια έφτασε 6 φορές στους τελικούς της Ανατολής και φέτος ήταν η 2η φορά που έφτασε μέχρι τους NBA Finals. Με λίγα δευτερόλεπτα να μένουν λοιπόν για το τέλος του αγώνα και όλα να έχουν κριθεί, δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα, συγκινώντας τον κόσμο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d22t8rmh2npl)

Το δίδυμο των Τέιτουμ, Μπράουν


Ο φετινός τίτλος αποτελεί δικαίωση για την ομάδα της Βοστώνης, που είχε παίξει τους περισσότερους αγώνες στα playoffs σε διάστημα οκτώ σεζόν, χωρίς να κερδίσει τίτλο, από οποιαδήποτε ομάδα στην Ιστορία του ΝΒΑ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d22tspexlz5t)
Για τον Τέιτουμ και τον Μπράουν, τα 107 παιχνίδια που έπαιξαν μαζί είναι τα περισσότερα από ένα δίδυμο πριν κατακτήσουν το πρώτο τους πρωτάθλημα στην Ιστορία του ΝΒΑ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d22tdd5011ll)

Ο Χόρφορντ, εν τω μεταξύ, είχε παίξει σε 186 παιχνίδια των playoffs πριν από τον πρώτο του τίτλο - τα περισσότερα στην Ιστορία του ΝΒΑ για έναν παίκτη πριν κερδίσει τον πρώτο του τίτλο.