Ο Ολυμπιακός νίκησε στο Conference League και τώρα φαίνονται τα πρακτικά οφέλη, πλην των... μυθολογικών. Οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κάνουν διακοπές, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του μονίμως έξαλλου Ροντινέι, ενώ οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έχουν μπει ήδη σε καθεστώς προετοιμασίας, αφού θα δώσουν τα πρώτα παιχνίδια τους στις 23, τις 24 και τις 25 Ιουλίου, για τους προκριματικούς γύρους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων που συμμετέχουν. 

Οι "ερυθρόλευκοι", από τη μεριά τους, έχουν ακόμη δύο εβδομάδες ξεκούραση, μέχρι να μεταβούν στου Ρέντη για τα πρώτα εργομετρικά και έπειτα να φύγουν για την Ολλανδία. Ο Ολυμπιακός θα κάνει σε προάστιο του Ρότερνταμ το κύριο κομμάτι της προετοιμασίας του και πρόκειται να δώσει τέσσερις φιλικές αναμετρήσεις. Μία εξ αυτών, θα είναι με τον Άγιαξ. Ο Μεντιλίμπαρ θα δώσει ευκαιρίες σε παίκτες της δεύτερης ομάδας, αλλά φυσικά, όπως έχει προαναγγελθεί πλειστάκις και πανταχόθεν, σe νεαρούς που κατέκτησαν το τρόπαιο του Youth League

Ολυμπιακός: Πάει Ρώμη

Επιπλέον, οι "ερυθρόλευκοι" βρίσκονται σε συζητήσεις τόσο με τη Νότιγχαμ Φόρεστ όσο και με τη Ρόμα, για παιχνίδια τον Αύγουστο. Με τους "τζιαλορόσι", που έχουν παίξει αρκετές φορές το καλοκαίρι (πιο αξιοσημείωτες το 1999 και το 2010), η ημερομηνία που συζητιέται είναι η 3η Αυγούστου, κοντά στη Ρώμη. Σύνδεσμος για να γίνει αυτό, φυσικά, είναι και η CEO της Ρόμα και πρώην του Ολυμπιακού, Λίνα Σουλούκου.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται ήδη στη League Stage του Europa League ενώ η πρώτη επίσημη υποχρέωσή του θα είναι η 1η αγωνιστική της Super League, που έχει προγραμματιστεί για τις 17 και 18 Αυγούστου.