Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον "πυρετό" του καλοκαιρινού του μεταγραφικού σχεδιασμού ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη! Ήταν... γνωστό και έγινε πλέον επίσημο! Η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ ανακοίνωσε και με τη... βούλα την ένταξη του Ντάνι Γκαρθία στο ρόστερ του ο οποίος έρχεται με τις... ευλογίες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ καθώς οι δυο τους είχαν συνεργαστεί στην Έιμπαρ και φυσικά με πολλές παραστάσεις από την La Liga. Ο 34χρονος αποχώρησε ως ελεύθερος από την Αθλέτικ Μπιλμπάο και υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας.

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την μεταγραφή του Ντάνι Γκαρθία

Τον... εκλεκτό που θα αντικαταστήσει το κενό που άφησε πίσω του ο Βιθέντε Ιμπόρα βρήκε στο πρόσωπο του Ντάνι Γκαρθία ο Ολυμπιακός. Ο Ισπανός μέσος αποχώρησε από την Αθλέτικ Μπιλμπάο έχοντας καταγράψει συνολικά 195 συμμετοχές με απολογισμό 1 γκολ και 7 ασίστ, ενώ συνεργάστηκε με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ  στην Έιμπαρ για μια τριετία (2015-18). Συνολικά, με τη φανέλα της Έιμπαρ αγωνίστηκε σε 223 ματς όπου και σκόραρε 3 γκολ και μοίρασε 5 ασίστ. 


Επίσης, φόρεσε και τη φανέλα της Χετάφε όπου και έπαιξε στην δεύτερη ομάδα σε 36 παιχνίδια, ενώ πέρασε και από την Αλικάντε που κατέγραψε συνολικά 29 εμφανίσεις. Μετρά πάνω από 300 συμμετοχές στην La Liga και συγκεκριμένα 303 με απολογισμό 3 γκολ και 9 ασίστ. Ο Γκαρθία έρχεται να ενισχύσει με την ποιότητα και την εμπειρία του την μεσαία γραμμή των Πειραιωτών που έκανε και την... διαφορά τη σεζόν που ολοκλήρωθηκε. Μια μεταγραφή για την οποία έδωσε και το... πράσινο φως ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

"Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Ισπανού μέσου, Ντάνι Γκαρθία, ο οποίος γεννήθηκε στις 24 Μαΐου 1990, στην πόλη Zumarraga της Χώρας των Βάσκων.

Προέρχεται από την Athletic Bilbao, με την οποία για έξι σεζόν πραγματοποίησε 195 συμμετοχές, εκ των οποίων τις 166 στη La Liga, κατακτώντας το Super Cup Ισπανίας (20/21) και το Copa del Rey (23/24).

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τα τμήματα υποδομής της Real Sociedad, στην οποία υπέγραψε το 2012, αφού νωρίτερα είχε αγωνιστεί σε Alicante και Getafe.

Από τη Real Sociedad παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στην Eibar, στην οποία αγωνίστηκε για έξι σεζόν, με απολογισμό 223 συμμετοχές (οι 105 με προπονητή τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ), τρία γκολ και πέντε ασίστ.

Ντάνι, καλώς όρισες στον Ολυμπιακό".